vereség

2020.01.16. 22:32

Távozik az orosz és az ukrán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Mindketten sikertelen meccsek után döntöttek így.

Lemondott posztjáról Eduard Koksarov, az orosz, valamint Szerhij Bebesko, az ukrán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Az oroszok az Európa-bajnokság malmői csoportjában előbb a magyar, majd az izlandi és a dán válogatottól is kikaptak, így nem jutottak a középdöntőbe. Az ukránok Bécsben szintén pont nélkül zártak, hiszen Ausztria, Csehország és Észak-Macedónia ellen sem tudtak nyerni.

A játékosként olimpiai és világbajnok, a kapitányi posztra 2017 nyarán kinevezett Eduard Koksarov az orosz szövetség honlapján köszönetét fejezte ki a vezetőknek, amiért bíztak benne, és minden feltételt biztosítottak a csapatnak a minőségi munkához.

Szergej Siskarjov, a szövetség elnöke úgy fogalmazott, érthető az edző döntése, hiszen a csapat nem teljesített jól az Európa-bajnokságon, egyben elismerését fejezte ki, amiért beismerte a hibáit.

Andrij Melnyik, az ukrán szövetség elnöke közölte, köszönettel tartoznak Szerhij Bebeskónak, amiért a csapat jól láthatóan fejlődött az irányításával, és kijutott a kontinenstornára.

Hozzátette, csapatuk játéka jó benyomást keltett, de eredménytelen volt. Felidézte, hogy ötven percig egyenrangú ellenfelei voltak mindhárom riválisuknak, de a hajrát rendszerint elrontották, mert a játékosoknak nem volt hitük és önbizalmuk, ezért mostantól pszichológus dolgozik majd a kerettel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában