spanyol futballszövetség

2020.02.12. 18:00

Casillas harcba szállhat az elnöki posztért

A világ- és Európa-bajnok kapus a Cadena Ser rádió értesülése szerint szándékáról már tájékoztatta Irene Lozano sportállamtitkárt, a Sportfőtanács elnökét.

Porto's Spanish goalkeeper Iker Casillas reacts at the end of Portugal's Cup final football match between Sporting CP and FC Porto at Jamor stadium in Oeiras, outskirts of Lisbon on May 25, 2019. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Patricia De Melo Moreira

Az As is beszámol ugyanerről a találkozóról, amelyen a lap szerint az FC Porto 38 éves futballistája arról tájékozódott, mi lenne, ha előrehoznák a választást. A madridi újság ugyanakkor elismerte, azt nem tudja pontosan, hogy Casillas egyértelműen jelezte volna érdeklődését az elnöki tisztséget illetően.

A kapust néhány hete rendszeresen emlegetik a jelenlegi elnök Luis Rubiales lehetséges kihívójaként.

Utóbbi folyamatos vitában áll a profi liga elnökével, Javier Tebasszal, miközben a vezetői tevékenységét bírálják. A sajtóban a szövetségi elnöki pozícióval összefüggésben Mariano Rajoy volt kormányfő neve is felbukkant.

A tisztújító közgyűlésre normál menetben a második félévben, a tokiói játékok után kerülne sor, de az elnökség a júniusi, júliusi Európa-bajnokság miatt az első félévre szeretné előrehozni.

Iker Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szól. Tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában