bundesliga

2020.02.12. 08:50

Klinsmann elment, újra Petry a kapusedző a Herthánál

A Kicker szaklap értesülése szerint az 53 éves Petry Zsolt már a szerdai edzésen részt vesz.

03 January 2019, Berlin: Zsolt Petry, goalkeeper trainer, at the training start of the Hertha BSC team. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Britta Pedersen

Klinsmann novemberi kinevezése után vált meg Petrytől és Andreas Köpkét bízta meg a kapusedzői feladatokkal az év végéig, de Köpke megbízatásának lejárta után sem térhetett vissza a volt magyar válogatott hálóőr a profik közé.

„Nem szabad, hogy a játékosok munkája attól függjön, hogy ki az edző”

- vélekedett a szerdai edzés után Petry, aki 2015-től dolgozik a Herthánál, s miután Klinsmann leváltotta, az utánpótláshoz került.

„Nincs rossz hangulat, de eufória sem. Mindenki tudja, hogy dolgoznia kell, függetlenül attól, hogy ki ül a kispadon. Ezzel együtt nagyon jó volt újra látni a srácokat.”

A régi-új kapusedző kifejtette, egy tréner pályafutása során előfordul, hogy elmozdítják a posztjáról.

„Amíg van az embernek felettese, számolni kell vele, hogy eltávolítják a pozíciójából. A főnök másként döntött, ezt el kell fogadni és tiszteletben kell tartani”

- tette hozzá.

Klinsmann kedden jelentette be váratlanul, hogy lemond. A vezetőedzői feladatokat az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át a Bundesligában 14. helyen álló csapatnál.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában