BL-nyolcaddöntő

2020.02.27. 16:40

Sarri: ez nagyon kevés a BL-hez

Az olasz edző szerint a Juventus lassan játszott szerdán este az Olympique Lyon elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első meccsén.

Juventus' Italian coach Maurizio Sarri shouts from the touch line during the UEFA Champions League round of 16 first-leg football match between Lyon and Juventus at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, central-eastern France, on February 26, 2020. (Photo by Philippe DESMAZES / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Philippe Desmazes

A francia együttes hazai pályán a találkozó nagy részében jobban játszott esélyesebb olasz riválisánál, mely csupán a mérkőzés utolsó szakaszában tudott komoly nyomást gyakorolni ellenfelére, viszont nem sikerült egyenlítenie, így 1-0-s vereséget szenvedett.

„Túl lassan járattuk a labdát és így rendre rossz pozícióba kerültünk a pályán. A második félidő már jobb volt, de őszintén, ez nagyon kevés egy Bajnokok Ligája-mérkőzéshez”

- mondta az összecsapást követő sajtótájékoztatón az olasz vezetőedző, aki a hajrában két büntetőgyanús esetnél is hevesen reklamált a bíróknál.

A torinói játékosok önkritikusan értékelték teljesítményüket, szavaikból pedig az derült ki, hogy értetlenül állnak a gyenge produkciójuk előtt.

„Minden labdára mi értünk oda később, nem tudom, miért”

- nyilatkozta Leonardo Bonucci csapatkapitány.

„Valami nem volt rendben a hozzáállásunkkal, már a kezdőrúgástól érezni lehetett. Messze voltunk egymástól, könnyűvé tettük a lyoniak dolgát. Keményen kell dolgoznunk a visszavágó előtt, mert Torinóban nem engedhetünk meg magunknak ilyen gyenge produkciót”.

A francia csapatnál érthetően lényegesen boldogabban nyilatkoztak.

„A meccs előtt nem mi számítottunk esélyesnek, de nagyon jól futballoztunk. A visszavágóra nagy önbizalommal utazhatunk majd el”

- jegyezte meg Houssem Aouar, a lyoniak góljának előkészítője.

Rudi Garcia vezetőedző kollégájához hasonlóan úgy látta, hogy a két félidőben más volt a játék képe.

„Az első félidő gyönyörű volt. Nem csupán hibátlanul védekeztünk, de a játékosok tökéletesen betartották a taktikát. A másodikban már nehezebb dolgunk volt, nem volt nálunk a labda és minden energiánkat a védekezésre kellett összpontosítanunk”

- mondta a szakember, aki megjegyezte, a legfontosabb, hogy nem kaptak gólt.

A visszavágót március 17-én rendezik Torinóban.

Forrás: MTI

Borítókép: Sarri üvöltözik játékosaival a Lyon elleni meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában