Járvány

2020.03.20. 15:40

Megvan az első fertőzött az NFL-ben

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Sean Paytonnak, a New Orleans Saints vezetőedzőjének, aki az első fertőzött a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

(FILES) In this file photo Head coach Sean Payton of the New Orleans Saints watches his team play against the Carolina Panthers during the first quarter of their game at Bank of America Stadium on December 29, 2019 in Charlotte, North Carolina. - Orleans Saints head coach Sean Payton has tested positive for the new coronavirus, becoming the first person from the National Football League known to have contracted the disease. Payton said he is feeling tired but resting at home after going into self quarantine. (Photo by GRANT HALVERSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: AFP / GETTY IMAGES NORTH

Fotó: Grant Halverson

Az 56 éves tréner elmondta, múlt vasárnap nem érezte jól magát, másnap végezték el rajta vizsgálatot, amelynek csütörtökön lett meg az eredménye.

A csapatával 2010-ben Super Bowl-győztes, 2006-ban az Év edzőjének választott Payton hangsúlyozta, kissé fáradt, ugyanakkor láztalan és nem is köhög.

A vezetőedző várhatóan még négy napig lesz házi karanténban.

Louisiana államban eddig 347 fertőzött esetet regisztráltak, nyolcan hunytak el.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Philadelphia 76ersnél három-, a Los Angeles Lakersnél pedig két pozitív esetet jelentettek, neveket nem közöltek, míg a Boston Celticsnél Marcus Smart fertőződött meg.

Az új-zélandi rögbiválogatott szövetségi kapitány, Ian Foster kéthetes házi karanténba vonult, miután hazatért Európából.

Marc-Andre Fleury, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Vegas Golden Knights Stanley Kupa-győztes kapusa 100 ezer, míg a klub tulajdonosa, Bill Foley 500 ezer dollárt ajánlott fel azoknak a dolgozónak, akik a járvány miatt jelenleg nem tudják ellátni feladatukat.

David Tepper, az NFL-es Carolina Panthers tulajdonosa egymillió dollárt ajánlott fel a járvány elleni küzdelemre annak az alapítványnak, amely négy nap alatt 7,8 millió dollárt gyűjtött erre a célra.

Több jelentősebb brazil futballklub, mint például a Sao Paulo, a Bahia és az Athletico Paranaense, felajánlotta stadionját és edzőközpontját a hatóságok számára.

Az NHL-ben elhalasztották a ligához jövőre csatlakozó új, seattle-i klub nevének és emblémájának bemutatóját. A bajnokság 32. együttesének ügyvezetője és elnöke, Tod Leiweke közleményben tudatta, hogy a koronavírus-járvány miatt kényszerültek a halasztásra. Mint írta: a jelenleginél kedvezőbb időben tartják majd meg az ünnepélyes bejelentést. Emellett az elnök azt is jelezte, hogy felfüggesztették a bérletek értékesítését. A már lefoglalt helyek kifizetésére pedig haladékot ad. A név, a címer és a csapatszínek leleplezésére valamikor áprilisban került volna sor az eredeti elképzelések szerint. A klub a 2021/22-es szezontól kapcsolódik majd be az NHL küzdelmeibe, melyhez legutóbb, 2017-ben a Vegas Golden Knights csatlakozott.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) #WorldCupAtHome elnevezéssel a koronavírus-járvány miatt új kampányba kezd, amelynek keretében

a világbajnokságok történetének legemlékezetesebb mérkőzéseit tűzi műsorára különböző platformokon.

A FIFA honlapján a szurkolók dönthetnek arról, hogy melyik összecsapást éljék majd újra otthonukban: a kampány szombaton indul, kezdésképpen a 2014-es brazíliai világbajnokság lesz terítéken, a drukkerek a spanyol-holland (1-5) csoportmérkőzés, a Brazília-Kolumbia (2-1) negyeddöntő, illetve a Németország-Argentína (1-0) finálé közül választhatnak.

A közvetítések során – amelyeket a FIFA oldalán, YouTube-csatornáján, illetve Kína számára a Weibo oldalán lehet majd követni – a mérkőzések mellett interjúkkal és érdekességekkel színesítik a programot, a szurkolók pedig élő chat-beszélgetésekben oszthatják meg emlékeiket.

Forrás: MTI

Borítókép: Sean Payton, a New Orleans Saints edzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában