hungarian open

2020.03.10. 09:35

Wawrinka is pályára lép Budapesten

A háromszoros Grand Slam-bajnok is indul az április 18. és 26. között sorra kerülő salakpályás versenyen.

Switzerland's Stan Wawrinka returns the ball to Bulgaria's Grigor Dimitrov (out of frame) during their Mexico ATP Open 500 men's querter final singles tennis match in Acapulco, Guerrero State, Mexico on February 27, 2020. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pedro Pardo

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 34 éves svájci játékos lesz a legnagyobb sztárja a viadalnak, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg.

Stan Wawrinka legjobb eredményeként 2014-ben a harmadik volt a világranglistán, jelenleg a 17. helyen áll. Karrierje során eddig 16 tornagyőzelmet aratott, köztük 2014-ben Australian Opent, 2015-ben Roland Garrost, 2016-ban pedig US Opent nyert. Legutóbb 2017-ben győzött, Genfben salakon. 2008-ban Pekingben olimpiai aranyérmes lett Roger Federer oldalán, 2014-ben pedig a Davis-kupában is diadalmaskodott a svájci csapattal.

Wawrinka mellett több olyan játékos is nevezett már a tornára, akiket jelenleg a legjobb ötven között jegyeznek a világranglistán: Nikoloz Baszilasvili (27.), Hubert Hurkacz (29.), Filip Krajinovic (32.), Adrian Mannarino (38.), John Millman (43.), Kyle Edmund (44.), Lorenzo Sonego (46.), Miomir Kecmanovic (47.) és Richard Gasquet (50.) is jelezte részvételét, ugyanakkor a három korábbi győztes – Lucas Pouille, Marco Cecchinato és Matteo Berrettini – nem indul.

A honlap beszámolója szerint a Hungarian Open szervezőbizottsága folyamatosan figyeli a koronavírus-helyzetet, és a hazai közegészségügyi szervek ajánlásainak megfelelően cselekszik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában