tragédia

2020.04.11. 18:28

Elhunyt az agyvérzésen átesett 25 éves amerikai jégkorongozó

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Colby Cave hétfőn kapott agyvérzést.

(FILES) In this file photo taken on January 15, 2019 Colby Cave #12 of the Edmonton Oilers skates during the pre-game warm up prior to in NHL action against the Vancouver Canucks at Rogers Arena in Vancouver, British Columbia, Canada. - Edmonton Oilers centre Colby Cave remained in a coma in a Canadian hospital on April 9, 2020 with his family saying it is going to take a "miracle" to get through this. Cave's wife, Emily, and the NHL club updated his condition two days after he was placed in a medically-induced coma at a Toronto hospital on Tuesday. (Photo by Rich Lam / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: Getty Images/AFP

Fotó: Rich Lam

A center agyából túlnyomást okozó kolloid cisztát távolítottak el, és a torontói Sunnybrook kórház orvosai a műtét után úgy döntöttek, hogy a játékost mesterséges kómában tartják.

Az Oilers szombaton jelentette be, hogy Cave életét nem tudták megmenteni.

Cave a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban az Edmonton mellett annak tartalékcsapatában is játszott, eddig összesen 67 NHL-mérkőzésen jutott szóhoz, és négyszer volt eredményes.

Forrás: MTI

Címkék#Colby Cave

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában