Járvány

2020.04.28. 19:45

Május 25-ig kell leadni az újrakezdési terveket

Aleksander Ceferin UEFA-elnök az 55 tagszövetséghez eljuttatott levelében kiemelte: azokban az országokban, ahol befejezettnek nyilvánítják a félbeszakított bajnoki idényt, május 25-ig kell megnevezniük az európai kupasorozatokba kvalifikált csapataikat.

UEFA president Aleksander Ceferin walks past a sign with the UEFA logo after attending a press conference following a meeting of the executive committee at the UEFA headquarters, in Nyon, Switzerland on December 4, 2019. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

Hozzátette:

azoktól a szövetségektől, amelyek befejezettnek nyilvánítják a szezont, jogos érvekkel alátámasztott indoklást vár.

Az elnök hangsúlyozta, eddig az időpontig kell beküldeni a bajnokságok folytatásának tervezett időpontjait és azok lebonyolítási formáját is.

Az UEFA korábban már világosan kifejtette, hogy a körülmények és a lehetőségek figyelembe vételével a tagszövetségek fejezzék be a bajnoki küzdelmeket, és reményét fejezte ki, hogy a szintén a világjárvány miatt megszakadt európai kupasorozatokban (Bajnokok Ligája és Európa-liga) is tudnak győztest hirdetni a 2019/20-as szezonban.

A napokban az élbajnokságok közül az angol, az olasz és a német is kijelentette, hogy a pályán szeretné befejezni a szezont, míg egy héttel ezelőtt a magyar szövetség (MLSZ) is hasonlóan foglalt állást, több európai szervezettel egyetemben.

Európában előbb április elején Belgiumban, majd múlt pénteken Hollandiában nyilvánították befejezettnek az idényt, előbbiben viszont a labdarúgóklubok végül elhalasztották a szezon lezárását hivatalosan is jóváhagyó, hétfőre tervezett szavazást.

Az MLSZ pénteken közölte, hogy amennyiben a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, vagyis engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló versenysorozatok folytatására a kormányrendelet megjelenésétől számított huszadik napot követő első szerdától vagy szombattól – amelyik előbb van – , de legkésőbb június 13-tól kerül sor.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!