Járvány

2020.05.08. 13:06

Póthelyszínekben is gondolkodnak a vezetők

A Forma-1-es világbajnokság irányítói a koronavírus-járvány miatt el sem kezdődött idény megmentése érdekében olyan helyszínekkel is tárgyalnak, amelyek eredetileg nem szerepeltek az idei versenynaptárban.

Chase Carey, az F1 első embere a befektetőkkel megtartott konferenciabeszélgetésen azt mondta, „minden lehetőséget” megvizsgálnak a teljes mértékben átalakítandó naptár megalkotása során.

„Előrehaladott szakaszában vagyunk annak a tervezésnek, amelynek nyomán szeptember első feléig Európában tudnánk még futamokat rendezni, és ebbe beletartoznak az augusztusi nyári szünet helyére kerülő versenyek is”

- jelentette ki Carey, hozzátéve, hogy alapvetően két kihívással kell megküzdeniük.

Egyrészt megfelelő helyszíneket kell találniuk, másrészt biztosítaniuk kell azt, hogy ezekre a pályákra a résztvevők a felszerelésükkel együtt elutazhassanak.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media célja változatlanul az, hogy

a szezon július 5-én és 12-én két, zárt kapus futammal rajtoljon az ausztriai Spielbergben, a Red Bull Ringen.

A világbajnoki sorozat irányítói abban reménykednek, hogy legalább 15 versenyhétvégére sor kerülhet decemberig, és abban a hónapban Abu-Dzabiban ér véget az idény.

Az év végéig szünetet nem tudnak majd tartani, de a 2021-es szezont ugyanúgy márciusban szeretnék indítani.

Az idei vb március közepén nem kezdődött el Ausztráliában, a melbourne-i viadalt törölték, majd ugyanerre a sorsa jutott a monacói és a francia verseny is. További hét futamot elhalasztottak. Az Osztrák Nagydíj után a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj következne a csonka idényben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában