Járvány

2020.06.23. 15:05

Djokovic is elkapta a koronavírust

Pozitív lett a világelső Novak Djokovic koronavírustesztje azok után, hogy a szerb teniszező részt vett a meghívásos Adria Tour zadari versenyén.

BELGRADE, SERBIA - JUNE 14: Novak Djokovic of Serbia is seen during a press conference held with Dominic Thiem of Austria after Thiem wins the final match against Filip Krajinovic of Serbia at the Adria Tour charity exhibition hosted by Novak Djokovic on June 14, 2020 in Belgrade, Serbia. Milos Miskov / Anadolu Agency

Forrás: AFP / ANADOLU AGENCY

Fotó: Milos Miskov

A 33 éves sztárjátékos keddi közleménye szerint a felesége is fertőzött, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. A megjelentek szerint mindkét érintett tünetmentes.

„Amint hazaértünk Belgrádba, egyből tesztet csináltattunk” – áll Djokovic közleményében.

„Az elmúlt hónap tettei mögött tiszta szív és őszinte szándék volt, a tornáinkkal ismét össze akartuk hozni a régió embereit.”

A szerb teniszező hozzátette, a balkáni játékosokat szerették volna segíteni abban, hogy ismét mérkőzéskörülményeket éljenek át, illetve anyagilag támogassák a rászorulókat.

„Akkor kezdtük el szervezni a tornákat, amikor a vírus gyengült, mert abban bíztunk, a körülmények már megfelelőek a rendezéshez.

Sajnos azonban a kórokozó még mindig jelen van, ez pedig rávilágított arra, még mindig tanulnunk kell, hogyan tudunk együtt élni vele”

- folytatta a világelső, aki sajnálatát fejezte ki mindenkinek, aki megfertőződött.

„Remélem, senki egészségi állapotát nem fogja ez befolyásolni, mindenki meggyógyul” – fogalmazott a szerb játékos, aki kéthetes karanténba vonul és ötnaponta ismét tesztelteti magát.

Korábban az Adria Tour zadari tornáján résztvevők közül a bolgár Grigor Dimitrov, valamint a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, de Djokovic és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát szolgáltatott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában