Adria Tour

2020.06.14. 19:22

Könnyek között, négyezer néző előtt búcsúzott Djokovic

Könnyek között, négyezer szurkoló előtt búcsúzott a világelső Novak Djokovic az általa indított tenisztorna-sorozat első állomásán.

Serbian tennis player Novak Djokovic reacts after winning against German tennis player Alexander Zverev during their single match at Adria Tour, Novak Djokovic's Balkans charity tennis tournament in Belgrade on June 14, 2020. - The ATP and WTA Tours have been suspended since March due to the COVID-19 pandemic and will not resume at least until the end of July 2020. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrej Isakovic

Az Adria Tour elnevezésű körverseny nyitófelvonásán a 33 éves szerb sztár saját belgrádi teniszkomplexumában ugyan 4:0, 1:4, 4:2-re legyőzte a német Alexander Zverevet, de így is kiesett, ugyanakkor honfitársa, Filip Krajinovic ennek az eredménynek köszönhetően döntőbe jutott.

„Nem azért sírok, mert kiestem, hanem tele vagyok érzelmekkel, amelyek a gyerekkoromra emlékeztetnek. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ez létrejöjjön. A legfontosabb, hogy az egyik hazai játékosunk ott van a döntőben”

- mondta meghatódottan Djokovic.

Krajnovic a fináléban a másik csoport rangadójának, az osztrák Dominic Thiem és a bolgár Grigor Dimitrov összecsapásának a győztesével találkozik. A mérkőzések két nyert szettig, a játszmák négy nyert játékig tartanak.

A profi tenisz a férfiak és a nők mezőnyében is március óta szünetel, és július végéig biztosan nem rendeznek tornákat. Az idén 18/0-s győzelmi meccsmérleggel büszkélkedő Djokovic a járvány miatti kényszerszünetben döntött úgy, hogy jótékonysági versenyt rendez, a következő állomás Zárában (Zadar) lesz, azonban a harmadik, montenegrói viadalt törölték, így a sorozat július 3-án és 4-én a bosnyák Banja Lukában, zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában