premier league

2020.06.25. 09:39

Souness: ha a Liverpoollal játszik egy csapat, háborúra kell készülnie

A Premier League két jelenlegi legjobb csapata, a Liverpool és a Manchester City is rendelkezik azzal a potenciállal, hogy uralja az európai klubfutballt – véli Graeme Souness korábbi skót válogatott labdarúgó, aki a Liverpoolnak játékosa és edzője is volt.

(FILES) Newcastle manager Graeme Souness directs his players during a premiership match against Chelsea at Stamford Bridge in this 19 November 2005 file photo. Graeme Souness's troubled 15-month reign as Newcastle manager came to an end on Thursday when the club terminated his contract with immediate effect. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo by ODD ANDERSEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Odd Andersen

Az éllovas szerdán 4-0-ra verte a Crystal Palace-t, ezzel nagyon közel került ahhoz hogy harminc év szünet után bajnokságot nyerjen, míg a második helyezett, címvédő Manchester City két nappal korábban 5-0-ra nyert a Burnley ellen.

Souness a Sky Sportsnak úgy nyilatkozott, hogy a két élcsapat különböző stílusban futballozik, de mindegyik olyan teljesítményt nyújt, melyet érdemes nézni. Hozzátette:

ha a Liverpollal játszik egy csapat, háborúra kell készülnie, ha a Cityvel, akkor pedig arra számíthatnak a játékosok, hogy folyamatosan kipasszolják őket.

Jamie Redknapp korábbi angol válogatott középpályás, aki több mint tíz éven át volt a Liverpool labdarúgója, a két csapat stílusának összehasonlításáról folyó vitát Cristiano Ronaldo és Lionel Messi „versenyfutásához” hasonlította.

„Ez olyan, mint amikor arról beszélünk Messti vagy Ronaldo játékát kedveljük-e jobban. Mindegyik csodálatos abban, amit csinál”

- szögezte le.

A Liverpool már csütörtökön bajnok lesz, ha a City nem tud nyerni a Chelsea ellen. Amennyiben a manchesteri csapat győz, jövő csütörtökön éppen ellene biztosíthatja be elsőségét Jürgen Klopp együttese.

A védő Trent Alexander-Arnold a 4-0-s szerdai siker után úgy nyilatkozott, nem foglalkoznak azzal, hogy a City veszít-e pontokat, a sorsuk a saját kezükben van.

A Liverpool akár még rekordot is dönthet,

hét fordulóval a PL vége előtt 86 ponttal áll a tabella élén, így esélye van megjavítani a Citynek a 2017-2018-as idényben elért 100-as csúcsát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában