Járvány

2020.07.02. 17:00

Djokovic kigyógyult a vírusból

A világelső Novak Djokovicnak és feleségének is negatív lett a legutóbbi koronavírus-tesztje.

Serbian tennis player Novak Djokovic (L) talks to his wife Jelena during a match at the Adria Tour, Novak Djokovic's Balkans charity tennis tournament in Belgrade on June 14, 2020. - Novak Djokovic has also tested positive for coronavirus on June 23, 2020 along with Grigor Dimitrov, Borna Coric and Viktor Troicki, after taking part in an exhibition tennis tournament in the Balkans featuring world number one Novak Djokovic, raising questions over the sport's planned return in August. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrej Isakovic

A szerb teniszező kommunikációs csapata csütörtökön közleményben jelentette be, hogy mindkettőjüket Belgrádban ellenőrizték, ahol azt követően vonultak karanténba, hogy 10 napja kiderült, elkapták a vírust. Egyúttal azt is közölték, hogy a játékosnak és a nejének sem voltak tünetei.

Djokovic az általa szervezett Adria Tour zárai (Zadar) versenyén kapta el a koronavírust, csakúgy mint a bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki. A teniszezők és Djokovic felesége mellett a szerb játékos edzője, Goran Ivanisevic, erőnléti edzője, Marko Paniki, továbbá Dimitrov trénere, Christian Groh is fertőzött lett.

A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen gondtalanul együtt ünneplő játékosokat látni.

A szervezők már múlt héten bejelentették: az Adria Tour további eseményeit nem rendezik meg. A belgrádi és zárai meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában