fc barcelona

2020.07.06. 11:10

Suárez utolérte Kubala Lászlót

A Villarreal elleni vasárnapi találatával beérte a magyar legendát az uruguayi támadó a katalánok örökrangsorában.

Luis Suarez of FC Barcelona celebrates a goal during the la La Liga Santander mach between Villarreal and FC Barcelona at La Ceramica Stadium, on July 5, 2020 in Vila-real, Spain (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Maria Jose Segovia

A klub honlapjának beszámolója szerint a 33 éves uruguayi csatár

hatodik szezonjában, a 277. mérkőzésen szerezte a 194. gólját.

A katalán sztárcsapat magyar legendája ugyan 12 idényben volt ennyiszer eredményes, de csak 256 találkozón lépett pályára.

A dél-amerikai támadó 145 bajnoki gólja mellett 23-szer volt eredményes a Bajnokok Ligájában, 19-szer a Spanyol Király Kupában, ötször a klubvilágbajnokságon, valamint egyszer-egyszer a Spanyol és az Európai Szuperkupában. Góljai túlnyomó többségét (142) jobb lábbal szerezte, 33-at ballal, 19-et pedig fejjel.

„Kedvenc” ellenfele a Valencia, amelynek kapuját 12 alkalommal vette be, az ősi rivális Real Madrid és a Sevilla ellen 11-11-szer volt eredményes.

A barcelonai pályafutása során 97 gólpasszt is jegyző Suárezt már csak ketten előzik meg a góllövők örökrangsorában. A második helyen álló Césartól (232) 38 találattal marad el, Lionel Messi (630) rekordja ugyanakkor megdönthetetlennek tűnik.

Forrás: MTI

Borítókép: Suárez ünnepli gólját a Villarreal ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában