boksz

2020.07.22. 18:40

Szeptemberben szorítóba léphet Mike Tyson

A volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok várhatóan a korábban öt súlycsoportban is vb-övet szerző Roy Jones ellen lép szorítóba szeptemberben.

PARIS, FRANCE - JUNE 05: Former heavyweight boxer champion Mike Tyson attend during the match between Sloane Stephens (not seen) of the USA and Daria Kasatkina (not seen) of Russia in their quarter final match at the French Open tennis tournament at Roland Garros Stadium in Paris, France on June 05, 2018. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency

Forrás: AFP / ANADOLU AGENCY

Fotó: Mustafa Yalcin

Az 54 éves amerikai és 50 esztendős honfitársa, az orosz állampolgársággal is rendelkező Jones meccsének nyélbe ütéséről utóbbi nyilatkozott a moszkvai Szport Ekszpressznek.

„Mike igazi legenda, aki engem választott ellenfélnek, a kihívásra pedig nem mondhattam nemet. Már nem terveztem visszatérést, s újabb ringfellépést, de ilyen lehetőséget elmulasztani egyenesen őrültség lett volna”

- mondta az orosz sportújságnak Jones.

A két veterán klasszis meccsét nyolcmenetesre tervezik,

és valahol az Egyesült Államokban bonyolítják le a tervek szerint szeptemberben. Pályafutásuk során egyszer közel jártak ahhoz, hogy megütközzenek a ringben, de akkor semmi sem lett mérkőzésükből.

A visszatérését áprilisban bejelentő Tyson, aki 2005-ben bokszolt utoljára, profiként ötven győzelmet aratott, és hatszor maradt alul. A karrierjét 2018-ban befejező Jones a hivatásosok között 66-szor nyert, és kilenc vereséget szenvedett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában