BL

2020.08.19. 23:02

A Bayern 3-0-s győzelmet aratott az Olympique Lyon felett

A bajor csapat győzött a Bajnokok Ligája lisszaboni végjátékának második, szerdai elődöntőjében.

Lisszabon, 2020. augusztus 19. Serge Gnabry, a Bayern München játékosa (j) csapattársaival, Thomas Müllerrel (b) és Robert Lewandowskival, miután megszerezte csapata második gólját az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának elõdöntõjében Lisszabonban 2020. augusztus 19-én. MTI/EPA pool/Miguel A. Lopes

Forrás: MTI/EPA pool

Fotó: Miguel A. Lopes

A bajorok az első félidőben Serge Gnabry duplájával elhúztak, a 88. percben pedig Robert Lewandowski szezonbeli 15 BL-góljával állította be a végeredményt.

A találkozó elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, és a Bayern szerzett végül vezetést a 18. percben. Serge Gnabry a jobbszélről középre betörve lőtt hatalmas gólt.

Ez volt a bajorok 40. találata a BL mostani kiírásában, ezzel az FC Barcelona (1999/2000, 45 gól), a Real Madrid (2013/14, 41) és az FC Liverpool (2017/18, 41) után a negyedik csapat lett a sorozat történetében, amely elérte ezt a számot, a német gárda ráadásul ezt csak tíz találkozón hozta össze. A 33. percben Gnabry közelről növelte az előnyt, a válogatott futballista a BL történetének második német játékosa lett, aki elődöntőben tudott duplázni, korábban ez csak csapattársának, Thomas Müllernek sikerült a négy között, a Barcelona ellen a 2012/13-as idényben.

A második játékrészben Manuel Neuer tartotta az eredményt a Bayernnek néhány szép védéssel, a 88. percben az ügyeletes gólfelelős Robert Lewandowski érkezett és fejesével beállította a végeredményt.

A története hatodik BL/BEK-serlegéért küzdő Bayern – amely legutóbb a 2012/13-as idényben játszott döntőt – a vasárnapi fináléban a Paris Saint-Germainnel találkozik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában