pillanatnyi kihagyás

2020.08.26. 12:00

Meccs közben állt le a holland válogatott defibrillátora

A Hertha BSC ellen játszott keddi felkészülési mérkőzésen egy pillanatra leállt a beültetett defibrillátora Daley Blindnek, az Ajax játékosának.

Champions League third qualifying round first leg football match between PAOK FC and AJAX, at the Toumba stadium in Thessaloniki, Greece on August 6, 2019. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Forrás: AFP / SOOC

Fotó: Konstantinos Tsakalidis

A 30 éves védő néhány perccel a találkozó lefújása előtt összeesett a pályán, és Erik ten Hag vezetőedző beszámolója szerint a rosszullétét az okozta, hogy a szívverését szabályozó készülék rövid időre kikapcsolt.

Blind hamarosan jobban lett, és saját lábán hagyta el a pályát.

A hátvédnél decemberben diagnosztizáltak szívizomgyulladást, miután a Valencia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően szédülésre panaszkodott. Ezért beültettek neki egy defibrillátort, amely

szabályozza a szívverést, és szükség esetén megakadályozza a hirtelen szívmegállást.

„Nincs semmilyen tünete, csak annyi történt, hogy a készülék leállt, de ezt követően azonnal jobban érezte magát” – nyilatkozta az Ajax vezetőedzője a holland televíziónak, és hozzátette, Blindre most további orvosi vizsgálatok várnak.

A 69-szeres válogatott Blind bekerült a hollandok bő, 32 fős keretébe a lengyelek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

Az Ajax a holland bajnokság első fordulójában, szeptember 13-án a Sparta Rotterdam vendége lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában