őrületes

2020.09.09. 11:00

Kapta a gratulációkat rendesen a 100 gólos álomhatárt átlépő CR

Korábbi játékostársai dicsérték a közösségi médiában Cristiano Ronaldót, aki kedden este a Svédország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a 100. és a 101. gólját szerezte meg a portugál labdarúgó-válogatottban.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo celebrates scoring the opening goal, his 100th goal for Portugal, during the UEFA Nations League football match between Sweden and Portugal on September 8, 2020 in Solna, Sweden. (Photo by Janerik HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT

Forrás: AFP / TT NEWS AGENCY

Fotó: Janerik Henriksson

A sorozat címvédője 2-0-ra nyert Solnában, a mérkőzésen Ronaldo előbb szabadrúgásból, majd akcióból is eredményes volt. A Juventus 35 éves sztárja ezzel mindössze

a második férfi labdarúgó a világon, aki válogatott mezben elérte a száz gólt.

Ehhez 165 meccsre volt szüksége. A rekordot a már visszavonult iráni Ali Daei tartja, ő 149 meccsen 109 találatot szerzett.

Roni szabadrúgásgólja a svédek ellen:

„Több mint száz gól, ez megmutatja, hogy ő egy káprázatos zseni, egy rekorddöntögető.

Ez a két találat újabb mérföldkő a szörnyeteg karrierjében” – mondta a korábbi portugál válogatott Deco a nemzetközi szövetség (FIFA) Twitter-oldalára feltöltött videóban.

„Öröm volt a csapattársadként pályára lépni, minden portugál büszkesége vagy” – nyilatkozott Ronaldo korábbi válogatott társa, Nuno Gomes.

Az Európa-bajnoki címvédő portugálok ötszörös aranylabdás csapatkapitánya

16 évvel ezelőtt, a görögökkel szemben 2-1-re elveszített Eb-csoportmeccsen volt eredményes először a válogatottban.

„A legtöbb játékos az egész pályafutása során sem jut el száz gólig, Ronaldo pedig csak a válogatott meccsein túllépett ezen a határon. Ez őrületes” – mondta az angol Rio Ferdinand, aki korábban a Manchester Unitedben futballozott együtt Ronaldóval.

A portugál nemzeti tizenegyből már visszavonult Nani a Twitteren azt írta, Ronaldo karrierje „minden idők legjobbjának a története”.

„Engem elképesztően büszkévé tesz, hogy része lehettem a történetednek” – írta a 33 éves játékos.

Maga Ronaldo bejelentette, hogy megcélozza Ali Daei csúcsát.

„Rámegyek a rekordra, nem megszállottként, csak lépésről lépésre haladva. A csúcsok maguktól jönnek”

- fejtette ki.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában