ilyen a foci

2020.09.01. 16:40

Kirúgták Forlánt, Vadócz edzőjét

Már nem Diego Forlán az edzője az uruguayi bajnokság legnépszerűbb csapatának, a Penarolnak, amelyben Vadócz Krisztián is futballozik.

PR - Curitiba - 03/03/2020 - Libertadores 2020, Athletico PR x Pe arol - Diego Forlan, Penarol coach during a match against Athletico-PR at Arena da Baixada stadium for the Libertadores 2020 championship. Photo: Robson Mafra / AGIF

Forrás: AFP / AGIF

Fotó: Rebson Mafra

A 2010-es világbajnokság legjobbjává megválasztott támadónak azután köszönték meg a munkáját, hogy együttese kilenc forduló után csak a hetedik helyen áll a tabellán.

„El kell hagynom a Penarolt” – közölte Forlán a Twitter-oldalán, megköszönve és egyben megtiszteltetésnek nevezve a klubvezetéstől kapott lehetőséget.

„Semmit sem sajnálok, ilyen a futball”

- mondta első edzői megmérettetését összegezve a 41 éves tréner, aki játékosként megfordult többek között az Independientében, a Manchester Unitedben, a Villarrealban, az Atlético Madridban és a Penarolban. Az uruguayi válogatottban 112 fellépésén 36-szor volt eredményes, és kétszer,

2005-ben, illetve 2009-ben elnyerte a legeredményesebb európai gólszerzőnek járó Aranycipőt.

Forlán csapata legutóbb 2-0-ra kikapott az éllovas Montevideo Wandererstől, amelytől hét pontra van a tabellán.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában