örökség

2020.09.16. 16:00

Mick Schumacher szerint az F2-es bajnoki cím nem ér F1-es tagságot

A Forma-2-es világbajnokság összetett pontversenyét vezető Mick Schumacher szerint az utánpótlás-sorozatban elért bajnoki cím még nem garancia arra, hogy egy pilóta a következő szezonban a Forma-1-ben szerepelhet.

PHOTO COMPOSITION: At the Grand Prix of Tuscany Mick Schumacher is standing in front of F1 debut archive photo: after the demonstration lap with the Ferrari F2004, Mick SCHUMACHER (GER, Scuderia Ferrari) is touched by the jubilation of the fans, half figure, half figure, race on July 28th .2019, Formula 1, Grand Prix of Germany in Hockenheim / Germany from July 26th. - 28.07.2019, Saison2019, vɂAovǬ | usage worldwide

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Elmar Kremser

A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia az elmúlt hétvégén, Mugellóban rendezett forduló során vette át a vezetést az összesítésben, így a bajnoki cím egyik esélyesévé lépett elő hat futammal a sorozat zárása előtt.

„Természetesen az jelent valamit, ha valaki Forma-2-es világbajnok, nyilvánvalóan figyelemfelkeltő”

- nyilatkozott a 21 éves versenyző.

„Ugyanakkor ez nem egyenlő azzal, hogy azonnal Forma-1-es pilótaülést kap az F2 győztese.”

Schumacher azt mondta, változatlanul az a célja, hogy egyenletes teljesítményt nyújtson és gyűjtse a pontokat.

„Ha őszinte vagyok, nem nagyon változott a helyzet azzal, hogy az élen állok az összetettben, a felkészülésem is pontosan ugyanúgy zajlik, mint korábban”

- tette hozzá a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja, aki Mugellóban egy rövid bemutató erejéig édesapja 2004-ben világbajnok Ferrariját is vezette.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában