Európai Szuperkupa

2020.09.25. 08:49

Mindkét edző Neuer teljesítményét méltatta

Hans-Dieter Flick, a Bayern München vezetőedzője szerint a futballnak jót tesznek a szurkolók, ugyanakkor a jelenlegi helyzetben továbbra is nagyon óvatosnak kell lenni.

Bayern Munich's German head coach Hans-Dieter Flick (L) looks at his watch during the UEFA Super Cup football match between FC Bayern Munich and Sevilla FC at the Puskas Arena in Budapest, Hungary on September 24, 2020. (Photo by Laszlo Balogh / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Laszlo Balogh

A német szakember ezt a budapesti Puskás Arénában 2-1-re megnyert Európai Szuperkupa-mérkőzés utáni sajtótájékoztatón mondta.

A Bajnokok Ligájában címvédő münchenieket irányító tréner a Sevilla legyőzését követően elmondta, csapata még csak egy találkozót játszott a Bundesligában és ugyan azon 8-0-ra diadalmaskodott a Schalke 04 felett, a rövid nyári szabadságuk után a játékosok még nem igazán érezték a ritmust és többen elfáradtak a találkozó végére.

Hozzátette, a Sevilla egy kiváló edző által irányított, technikailag rendkívül jól képzett csapat, így különösen nagy fegyvertény, hogy egygólos hátrányból is sikerült a kezükbe venni az irányítást.

Flick külön kiemelte Manuel Neuer teljesítményét, aki

ezen az estén újra bizonyította, hogy a világ legjobb kapusa, hiszen kulcsszituációkban mutatott be bravúros védéseket.

A szakembert az online sajtótájékoztatón többen is kérdezték a győztes gólt szerző világ- és Európa-bajnok Javi Martínezről, aki sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy az utolsó mérkőzését játszotta a bajor klub színeiben. Elmondta, remek mentalitású futballista, aki nemcsak a védekezésben, hanem támadásban is rendkívül hasznos, amit ezúttal is bizonyított, a jövőjéről viszont nem kívánt nyilatkozni.

Julen Lopetegui, a Sevilla vezetőedzője úgy fogalmazott, természetesen mindig rossz elbukni egy döntőt, különösképpen ha az hosszabbításban történik, ugyanakkor rendkívül büszke tanítványaira, hiszen hosszabbításra késztették a Bayern Münchent, ami a Bajnokok Ligájában egyetlen csapatnak sem sikerült.

A spanyol szakember hozzátette,

megvoltak a lehetőségeik, de nem tudtak élni vele, ugyanis a németek kapujában Manuel Neuer személyében a világ legjobb hálóőre állt.

Megjegyezte, tisztában voltak azzal, hogy a hosszabbításban nehéz dolguk lesz, mivel rengeteget futottak a rendes játékidőben tanítványai, ráadásul jó ideje nem játszottak tétmérkőzést.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első olyan mérkőzés az európai szövetség (UEFA) égisze alatt, amelyet nézők előtt rendeztek meg. A Puskás Arénába rendkívül szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett térhettek vissza a szurkolók.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában