bundesliga

2020.09.17. 10:30

Sorozatban kilencedik elsőségére hajt a Bayern München

A 30-szoros bajnok bajor gárda az elmúlt idényben triplázott, a pontvadászat és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte, jövő csütörtökön pedig európai Szuperkupa-találkozó vár rá a Sevilla ellen Budapesten, a Puskás Arénában.

(FILES) In this file photo taken on May 26, 2020 Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski (L) and Dortmund's English midfielder Jadon Sancho vie for the ball during the German first division Bundesliga football match BVB Borussia Dortmund v FC Bayern Munich in Dortmund, western Germany. - The Bundesliga new season begins on September 18, 2020 with limited numbers of spectators returning to Germany's football stadiums after a six-week test phase was agreed. (Photo by Federico GAMBARINI / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Federico Gambarini

Előtte azonban pénteken a Schalkét látja vendégül a bajnokság pénteki nyitómérkőzésén.

A Borussia Dortmund 2012-es sikere óta a Bundesligában senki nem tudta megelőzni a Bayernt, amely

30 tétmérkőzés óta veretlen, 29 győzelem mellett egy döntetlen fért bele ebbe a sorozatba.

A közelmúlt és a történelmi távlatok figyelembe vételével várhatóan az lesz az idény kérdése Németországban: a pandémia második hulláma mellett megakadályozhatja-e valamelyik rivális a münchenieket abban, hogy ismét trónra üljenek. A Bayernből kölcsönszerződése lejártával távozott Ivan Perisic, Philippe Coutinho és Álvaro Odriozola, érkezett viszont Leroy Sané.

Az elmúlt nyolc szezonból hatszor dobogós Borussia Dortmund minden bizonnyal a kihívók között lesz. Az Emre Cannal és Thomas Meunier-vel erősítő Ruhr-vidékiek a másik Borussiát, a Mönchengladbachot fogadják szombaton.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató, bajnoki bronzérmes, Bajnokok Ligája-elődöntős RB Leipzig ismét az élmezőnyben harcolhat. Az elmúlt két kiírásban harmadik lipcseiek vasárnap az FSV Mainz ellen kezdik az idényt, a mérkőzésre várhatóan 8400 szurkolót engednek be a Red Bull Arenába, ami 20 százalékos kihasználtságnak felel meg.

Van magyar játékos a Mainzban és a Freiburgban is: az előbbiben Szalai Ádám, az utóbbiban Sallai Roland vág neki az évadnak.

Az újoncok közül a másodosztály bajnokaként az Arminia Bielefeld 11 év után jutott vissza az élvonalba, míg másodikként – egy év szünet után – a VfB Stuttgart.

A világjárvány miatt az elmúlt idény zárásához hasonlóan a csapatok mérkőzésenként a korábbi három helyett öt játékost cserélhetnek.

Németország szövetségi államainak kedden bejelentett megállapodása értelmében hathetes próbaidőszakban a stadionok kapacitásának húsz százalékát használhatják a drukkerek, miközben szigorú higiéniai előírásokat kell betartaniuk, illetve alkoholos italokat nem árulnak majd a létesítményekben.

Bundesliga, 1. forduló

péntek:

Bayern München-Schalke 04 20.30

szombat:

Eintracht Frankfurt-Arminia Bielefeld 15.30

1. FC Köln-1899 Hoffenheim 15.30

Union Berlin-FC Augsburg 15.30

VfB Stuttgart-SC Freiburg 15.30

Werder Bremen-Hertha BSC 15.30

Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 18.30

vasárnap:

RB Leipzig-FSV Mainz 05 15.30

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 18.00

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában