bajnokok ligája

2020.10.26. 10:09

Szoboszlaiék Madridba utaznak

A címvédő Bayern München a Lokomotiv Moszkva otthonában folytathatja menetelését, míg a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Salzburg az Atlético Madrid vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, amelyen az A, B, C és D csoport 2. fordulóját bonyolítják le.

Salzburg's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (L) and Lokomotiv Moscow's Russian forward Rifat Zhemaletdinov vie for the ball during the UEFA Champions League Group A football match Salzburg v Lokomotiv Moscow in Salzburg, Austria on October 21, 2020. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Joe Klamar

A Bayern a múlt héten ott folytatta, ahol augusztusban abbahagyta, a nyitókörben 4-0-ra ütötte ki az Atlético Madridot és az orosz fővárosba is esélyesként utazik. A bajor együttes utóbbi 13 idegenbeli fellépésén nem kapott ki a BL-ben, ráadásul sorozatban nyolc győzelemnél jár otthonától távol. Az előző idényben százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodó müncheniek

utóbbi 22 BL-mérkőzésükből csak egyet veszítettek el.

A csoport másik mérkőzésén Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg az Atlético vendége lesz.

Az osztrák együttes győzelme óriási meglepetés lenne, mivel az Atlético legutóbbi 26 hazai európai kupamérkőzéséből mindössze egyet veszített el,

még a 2017/18-as idényben a Chelsea nyert Madridban. A Salzburg hazája bajnokságát imponáló teljesítménnyel vezeti, és minden tétmérkőzést figyelembe véve Ausztriában kilenc győzelem a mérlege 37 rúgott és mindössze hat kapott góllal. Legutóbb az Austria Wien otthonában diadalmaskodott 2-0-ra, a vasárnap óta 20 éves Szoboszlai utóbbi találkozón gólpasszt adott.

A B csoportban a Real Madrid a tartalékos Sahtar Donyecktől elszenvedett sokkoló hazai vereséggel rajtolt, ugyanakkor szombaton az FC Barcelona elleni 3-1-es El Clásico-sikerrel vigasztalódott. Zinedine Zidane együttese most a Borussia Mönchengladbach vendége lesz, utóbbi csak pillanatokra volt a három pont megszerzésétől az Internazionale otthonában, végül azonban be kellett érnie a döntetlennel. Az M4 Sport a németországi találkozót tűzi műsorára.

A C jelű négyesből a Manchester City marseille-i vendégjátéka emelkedik ki, míg a D csoportban a tavalyi BL-győztes Liverpool a dán Midtjyllandot fogadja, az előző idényben negyeddöntős Atalanta pedig a 2019-ben négy között szerepelt Ajax Amtserdamot látja vendégül.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában