emlékezet

2020.11.20. 17:15

Gyűjtést indítanak az Ali-múzeum újranyitásáért

Az illetékesek abban bíznak, hogy februárig legalább egymillió dollár összegyűlik.

Forrás: Shutterstock

Pénzgyűjtő kampány indult annak érdekében, hogy felújítsák és újra nyissák a legendás ökölvívó, Muhammad Ali életét bemutató múzeumot.

A négy éve elhunyt félnehézsúlyú olimpiai aranyérmes, profi nehézsúlyú világbajnok bokszoló szülővárosában, a Kentucky állambeli Louisville-ben 2016-ban nyílt meg a nonprofit alapon működő múzeum, ám pénzügyi problémák miatt 2017-ben bezárta kapuit.

A múzeumot abban a házban alakították ki, amelyben Ali gyermekkorát töltötte, az épület viszont mára rossz állapotba került. A helyi televízió információi szerint a most indított kampány során 5,8 millió dollárt szeretnének gyűjteni, ennyire volna szükség a teljes felújításhoz, egy új vendégfogadó központ építéséhez, közösségi programok szervezéséhez és adományozáshoz.

Az illetékesek abban bíznak, hogy februárig legalább egymillió dollár összegyűlik, így már jövő ősszel megnyílhatna a kiállítás.

A louisville-i házban Muhammad Ali ötéves korától 15 éven át lakott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában