eszében sincs

2020.11.20. 16:33

Hansi Flick nem gondol a német szövetségi kapitányi posztra

Az 55 éves tréner neve azután vetődött fel a válogatott kapcsán, hogy a csapat kedden 6-0-ra kikapott Nemzetek Ligája-mérkőzésen a spanyolok vendégeként.

Klubcsapatára koncentrál Hans-Dieter Flick, a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki egyáltalán nem gondol a német válogatott szövetségi kapitány posztjára.

A müncheni együttessel az előző idényben Német Kupát, valamint német és európai Szuperkupát is nyerő 55 éves tréner neve azután vetődött fel a válogatott kapcsán, hogy a csapat kedden 6-0-ra kikapott Nemzetek Ligája-mérkőzésen a spanyolok vendégeként.

A meccs után a német futball nagy alakjai azt mondták, Joachim Löw szövetségi kapitánynak maradnia kell, de többen visszakövetelték a csapatba a tavaly március óta nélkülözött Thomas Müller, Jérome Boateng, Mats Hummels triót.

„A mában és a mostban élek, ezért az ilyesmi olyannyira messzinek tűnik nekem, hogy egyáltalán nem is gondolok rá” – nyilatkozta a kapitányi posztról Flick, aki szerint mindenkinek tiszteletben kell tartania azokat a szakmai döntéseket, amelyeket Löw és stábja hoz.

„Minden mást elemezni fognak, aztán majd elhatározzák, hogy a jövőre nézve mi a megfelelő lépés” – mondta Flick.

A válogatottban mellőzött játékosokról az edző úgy vélekedett, minőségi futballistákról van szó: „örülök, hogy Thomas és Jérome a mi csapatunkban futballozik.”

Flick szombaton az ötvenedik tétmérkőzésén irányítja a Bayern Münchent, eddig 45 győzelem és egy döntetlen mellett csak három találkozót veszített el a csapattal. A Werder Bremen ellen a válogatott kapus, Manuel Neuer a 400. tétmeccsen véd a bajorok színeiben, és ha nem kap gólt, akkor 196. alkalommal óvja meg a kaput, amellyel beállítja Oliver Kahn klubrekordját.

A lengyel válogatott csatár, Robert Lewandowski szintén mérföldkőhöz érhet, három találat hiányzik neki ahhoz, hogy 250. Bundesliga-gólját ünnepelhesse.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában