bajnokok ligája

2020.11.04. 08:54

Szoboszlai: az eredmény nem azt mutatja, amit érdemeltünk

Csapata hozzáállását dicsérte Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője azután, hogy a címvédő a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában eredményes hajrával fölényesen győzött a magyar válogatott Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Salzburg vendégeként.

(L-R) Bayern Munich's French defender Lucas Hernandez, Salzburg's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai, Bayern Munich's German midfielder Joshua Kimmich and Bayern Munich's German defender Jerome Boateng vie during the UEFA Champions League Group A football match Salzburg v Bayern Munich in Salzburg, Austria on November 3, 2020. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT

Forrás: AFP / APA

Fotó: Barbara Gindl

Szoboszlai Dominik szerint a hajráig nagyszerűen futballoztak, és egyáltalán nem tartottak a címvédőtől.

„A 6-2-es végeredmény nem azt mutatja, amit érdemeltünk volna, talán a német Bundesligában más a tempó, ugyanakkor arra nincs kifogás, hogy a 80. perc után négy gólt kapunk”

- jelentette ki a Salzburg magyar válogatott középpályása.

„Ránk hozták a frászt. A tévénézőknek ez jó mérkőzés volt, de egy edző számára nem volt annyira csúcs. Ugyanakkor elégedett vagyok azzal a mentalitással, amelyet a csapatom mutatott. Miután a Salzburg 2-2-re egyenlített, sikerült ismét a magunk javára fordítani a mérkőzést” – nyilatkozott Hansi Flick a keddi találkozó után, melyet csapata 6-2-re nyert meg úgy, hogy a 79. percben még döntetlen volt az állás.

Jérome Boatenget, a vendégek harmadik találatának szerzőjét nem érte meglepetés, mivel eleve nehéz mérkőzésre számított.

„Voltak jó és kevésbé jó szakaszaink, de a végén megmutattuk, hogy akartuk ezt a győzelmet”

- hangsúlyozta. Szerinte a Salzburg jó csapat, nagyon magasan támadta le őket, játékosai sokat futottak, de a végére elfáradtak, ezt tudták kihasználni ők, így a különbség is megérdemelt.

A támadó Thomas Müller, aki előbb 11-est harcolt ki, majd erős középre adásából a második Bayern-gól született, a hazaiak játékát a sajátjukéhoz hasonlította, azt mondta, nagyon intenzíven futballoznak, emiatt a mérkőzés 2-2-ig kiélezett volt.

„Azután kockázatot vállaltak, a védelmük kinyílt, mi pedig ebből profitáltunk” – folytatta értékelést.

Jesse Marsch, a Salzburg edzője úgy vélte, 75 percig kiválóan játszottak, a végeredmény pedig nem tükrözi hűen mindazt, ami a pályán történt.

„A Bayern harmadik góljánál átszakadt egy gát, az ilyen arányú vereség pedig nagyon rossz érzés, de 75 percig egy szinten tudtunk futballozni a világ legjobb csapatával”

- mondta az amerikai tréner, aki szerint a négygólos különbség csalódást keltő, ugyanakkor tanítványai a teljesítőképességük határán játszottak.

Az A csoportot három forduló után a Bayern vezeti százszázalékos mérleggel, második négy ponttal az Atlético Madrid, harmadik a kétpontos Lokomotiv Moszkva, Szoboszlaiék pedig egy ponttal a negyedik helyen állnak. A következő körben a Bayern a Salzburgot fogadja, míg a moszkvai együttes Madridba utazik.

Forrás: MTI

Borítókép: Szoboszlai Bayern-játékosok gyűrűjében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában