tervek

2020.11.03. 11:54

Vancouvert érdekli a 2030-as téli olimpia

Fontolgatják, hogy pályázatot nyújtanak be a 2030-as téli olimpia házigazda tisztére.

A szándék megerősítéséről már szerdán dönthetnek, amikor a városi tanács megtárgyalja a vonatkozó előterjesztést – írta az insidethegames.biz. A portál beszámolója szerint az ötkarikás tervekről áprilisban már vitáztak, de a jelentkezés ügyében nem határoztak a koronavírus-járvány miatt.

Az olimpiarendezés gondolatát John Furlong, a Vancouver 2010 – a tíz esztendeje a kanadai városban rendezett téli játékok – volt vezetője hozta be újból a köztudatba, amikor februárban arra szólított fel, hogy pályázzák meg a 2030-as eseményt. Most úgy fogalmazott, hogy „a helyzet ma jobb, mint februárban volt”, s a 2030-as játékok „felemelhetik a várost”.

A tíz esztendő múlva esedékes olimpia iránt Japánból Szapporó, egy másik, már szintén korábbi házigazda, az egyesült államokbeli Salt Lake City, továbbá az 1992-ben nyári játékoknak otthont adó Barcelona – pireneusi helyszínekkel – érdeklődik.

A 2022-es téli seregszemlét Pekingben, a négy évvel későbbit Milánóban és Cortina d'Ampezzóban rendezik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában