Chelsea

2020.12.03. 15:30

Lampard is elismerte, hogy Giroud hatalmasat játszott

Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője szerint klubja fiatal labdarúgóinak a professzionalizmus megtestesítőjeként kell tekinteniük Olivier Giroud-ra, akinek a négy góljával az angolok 4-0-ra nyertek Sevillában a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában szerdán.

Chelsea's English head coach Frank Lampard (R) substitutes Chelsea's French striker Olivier Giroud during the English Premier League football match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge in London on February 22 2020. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Ian Kington

„Ő egy vérbeli profi. Nem állandó kezdőjátékos, de teljesítményével és hozzáállásával példát mutat a fiataloknak, hogy folyamatosan jól kell dolgozniuk.

Elképesztően játszott ezúttal, a BL-ben négy gólt szerezni egy meccsen fantasztikus eredmény. Tökéletes teljesítmény volt, aminek nagyon örülök”

- mondta Lampard, aki a közelmúltban többször nyilatkozott arról, hogy annak ellenére számít a világbajnok francia csatárra és csapata fontos tagjaként tekint rá, hogy nincs stabil helye a kezdőcsapatban.

Giroud 34 évesen és 63 naposan a BL-éra legidősebb játékosa lett, aki egy meccsen eljutott a három gólig, míg a legrangosabb európai kupasorozatot tekintve Puskás Ferenc óta nem volt ilyen koros futballista, aki képes volt erre.

A Real Madrid magyar klasszisa már 38 éves is elmúlt, amikor 1965 szeptemberében a Feyenoord ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen szintén négyszer volt eredményes.

A mérkőzés főszereplője szerint valóban emlékezetes éjszaka volt a szerdai, majd hozzátette, hogy az Európa-ligában címvédő spanyol alakulatnak szerencséje volt, hogy nem lett még nagyobb a különbség.

„Amikor a pályán lehetek, megpróbálom élvezni a játékot. Igyekszem türelmes maradni, megőrizni a hitemet, a csapat segítségére lenni. Néha aztán úgy érzed, hogy bármi megtörténhet, ez a mostani egy ilyen éjszaka volt” – nyilatkozott Giroud, aki 2018 januárjában került a Chelsea-hez. A csatárnak az átigazolási időszakokban azóta is rendszeresen felmerül a neve olyan összefüggésben, hogy máshol esetleg több játéklehetőséghez jutna.

Karrierje során másodszor tudott egy mérkőzésen négy gólt szerezni, ezt megelőzően még a francia másodosztályban a Tours színeiben volt erre képes 2009-ben az Arles-Avignon elleni találkozón.

Elismerően beszélt a francia játékosról Diego Carlos, a Sevilla védője is. Kiemelte: Giroud nagyon jó csatár, aki mindig jól helyezkedik, a góljai pedig megmutatják, hogy milyen magas szintet képvisel.

A Chelsea a sevillai sikerével egyrészt biztosította csoportelsőségét, másrészt megőrizte BL-veretlenségét olyan mérkőzéseken, amelyeken Giroud gólt szerzett: kilenc győzelme mellett két alkalommal játszott döntetlent.

Giroud lett a második játékos, aki négy gólt szerzett a Chelsea-ben európai kupameccsen, hasonlóra 1971. szeptember 29-én Peter Osgood volt képes, aki a 13-0-s hazai győzelem során öt góllal terhelte meg a luxemburgi UN Kaerjeng kapuját a KEK első fordulójában. A Chelsea-ben négy gólt legutóbb Frank Lampard szerzett, az együttes mostani szakvezetője 2010. március 27-én az Aston Villa ellen 7-1-re megnyert találkozón volt négyszer eredményes.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United) után Giroud a második játékos, aki angol csapat játékosaként négy gólt szerzett BL-meccsen. A francia futballistákat tekintve is ő a második, aki képes volt erre, miután 2011. december 7-én Bafetimbi Gomis (Lyon) ért el négy gólt. Chelsea-játékosként pedig korábban csak Didier Drogba jutott el a BL-ben három találatig egy összecsapáson. Giroud-nak viszont ez már a második olyan BL-meccse volt, amelyen legalább három gólt szerzett, de 2015 decemberében még az Arsenalt erősítette.

Giroud jelenleg 17 gólos a BL-ben, amellyel minden idők legjobb francia góllövői között a nyolcadik helyet foglalja el, közvetlenül a 18 találatig jutott Franck Ribéry mögött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában