örök barátok

2020.12.04. 16:15

Pelé búcsúlevelet írt Maradonának

A labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé egy héttel Diego Maradona halála után búcsúlevelet írt a legendás játékosnak.

(FILES) In this file photo taken on June 09, 2016, former Argentinian football international Diego Maradona (L) and former Brazilian footballer Pele pose after a football match organised by Swiss luxury watchmaker Hublot at the Jardin du Palais Royal in Paris, on the eve of the Euro 2016 European football championships. - "I love you, Diego," Pele wrote on Instagram the night of December 2, 2020, a week after the death of his "great friend" Maradona, a "genius who enchanted the world". (Photo by PATRICK KOVARIK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Patrick Kovarik

A 80 éves brazil sportember az Instagramra feltöltött írásában úgy fogalmazott: „egy zseni voltál, aki elvarázsolta az egész világot.”

„Bűvész voltál, amikor a labda a lábadnál volt, egy igazi legenda. Mindenekelőtt azonban az én nagyszerű barátom, hatalmas szívvel”

- írta a szintén legendás Pelé Maradonának, aki 60 éves korában, múlt hét szerdán hunyt el szívinfarktusban.

„Nagyszerű barátom, köszönöm Neked az egész közös utunkat. Egy napon a mennyországban egy csapatban játszunk majd”

- fogalmazott Pelé, és hozzátette, Maradona hirtelen bekövetkezett halála miatt már nem tudta neki személyesen elmondani, ezért most leírja: „Szeretlek, Diego.”

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött. Halála után egy nappal a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezték örök nyugalomra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában