váltás

2020.12.18. 17:58

Sergio Pérez a Forma-1-es Red Bull-csapathoz szerződött

A 30 éves mexikói versenyző a holland Max Verstappen pilótatársa lesz.

Racing Point's Mexican driver Sergio Perez celebrates on the podium after winning the Sakhir Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on December 6, 2020. - Mexican Sergio Perez claimed his maiden Formula One victory in a dramatic Sakhir Grand Prix in Bahrain on Sunday. The Racing Point driver, 30, won for the first time in his 194th race. (Photo by Bryn Lennon / POOL / AFP)

Forrás: POOL / AFP

Fotó: Bryn Lennon

A mexikói Sergio Pérez lesz a holland Max Verstappen pilótatársa a Forma-1-es Red Bull-csapatnál.

A Red Bull Racing pénteki sajtóközleménye szerint a 30 éves versenyző szerződése a következő idényre szól. Pérez 2011 óta a Sauber, a McLaren Mercedes, a Force India, majd a Racing Point csapatában szerepelt. A dobogóra tízszer állhatott fel, az első győzelmét idén a Szahíri Nagydíjon szerezte meg.

Alex Albon a következő idényben a csapat teszt- és tartalékversenyzője lesz. A thaiföldi pilóta tavaly kilenc, idén 17 futamon szerepelt a Red Bull színeiben, és az idei szezonban a Toszkán Nagydíjon és a Bahreini Nagydíjon is harmadik lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában