Forma-1

2020.12.12. 16:02

Verstappen indulhat az élről Abu-Dzabiban

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. A 23 éves pilóta idén először, pályafutása során harmadszor indulhat az első rajthelyről.

Red Bull's Dutch driver Max Verstappen celebrates taking pole position after the qualifying session on the eve of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on December 12, 2020. (Photo by KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP)

Forrás: AFP/Pool

Fotó: Kamran Jebreili

Verstappen mögött a Mercedesszel versenyző finn Valtteri Bottas zárt másodikként, míg harmadikként csapattársa, a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton végzett.

A holland pilóta mindössze 25 ezredmásodperccel előzte meg Bottast, de az előző futamot koronavírus-fertőzés miatt kihagyó, ám hetedik vb-elsőségét már korábban biztosító Hamilton is egy tizedmásodpercen belüli különbséggel végzett a győzteshez képest.

A konstruktőri világbajnokságban a negyedik helyért harcoló McLaren lépéselőnybe került a Racing Pointtal szemben, hiszen míg a wokingiak versenyzői a negyedik és hatodik rajthelyet szerezték meg, addig riválisuknál Lance Stroll a nyolcadik, Sergio Pérez pedig motorcsere miatti büntetésének köszönhetően csak az utolsó helyről indulhat.

Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája befért ugyan az első tízbe, háromhelyes büntetés miatt végül csak csapattársa, Sebastian Vettel elől, a 12. helyről startolhat.

Az 55 körös Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14.10-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában