német kupa

2021.01.14. 10:16

Flick és Müller is a Kielt dicsérte a Bayern búcsúja után

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője és a támadó Thomas Müller is a Holstein Kiel teljesítményét dicsérte, miután a másodosztályú együttes szerda este tizenegyesekkel búcsúztatta a címvédőt a labdarúgó Német Kupában a legjobb 32 között.

13 January 2021, Schleswig-Holstein, Kiel: Football: DFB Cup, Holstein Kiel - Bayern Munich, 2nd round at Holstein Stadium. Munich's Thomas Müller reacts after missing a goal-scoring opportunity. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Christian Charisius/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Christian Charisius

A Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő bajor sztárcsapat Serge Gnabry révén már a 14. percben vezetést szerzett, ám a Kiel még a szünet előtt egyenlített Fin Bartels találatával. A folytatásban Leroy Sané ismét a münchenieket juttatta előnyhöz, azonban Hauke Wahl a 95. percben betalált, így 2-2-vel zárult a rendes játékidő, a hosszabbításban pedig már nem esett gól. A tizenegyespárbajban az első 5-5 kísérlet eredményes volt, aztán viszont bajor részről Marc Roca hibázott, Bartels viszont gólt lőtt, így a Kiel jutott tovább.

„Gratulálunk nekik, végig küzdöttek, igazi kupacsata volt ez, nekünk sok javítanivalónk van”

– foglalta össze gondolatait a meccs után Flick, hozzátéve, hogy természetesen „óriási csalódás” számukra a korai kiesés.

„Jelenleg egy ilyen sorozatban vagyunk, de előre kell tekintenünk, és sokat kell dolgoznunk, mentségünk pedig nincs arra, ami történt”

– jelentette ki a vezetőedző.

A Bayern 17 év után először esett ki egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben a Német Kupában, és legutóbb több mint 20 esztendeje fordult elő, hogy már a versenysorozat második körében búcsúzni kényszerült.

„Jól játszottak az első pillanattól fogva, és hidegvérrel büntették a hibáinkat”

– nyilatkozta a találkozó után Thomas Müller, hozzátéve, hogy csalódást keltő és keserű érzés címvédőként és esélyesként kiesni a kupaküzdelmekből. „Természetesen megérdemeltük a búcsút, de a hangulat az öltözőben nem valami jó, ezt mindenki el tudja képzelni” – tette hozzá.

Kielben a csapat szurkolói autós felvonulással, dudaszóval és tűzijátékkal ünnepelték a diadalt, majd a stadion mellett is hangosan éltették kedvenceiket.

„Örülünk, hogy egy jó meccsen, jó játékkal, valamint egy történelmi eredménnyel hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy jó legyen itt a hangulat az utcákon” – mondta Ole Werner, a kieliek vezetőedzője. A Kiel a Német Kupa nyolcaddöntőjében a szintén másodosztályú Darmstadttal találkozik február elején.

Forrás: MTI

Borítókép: Müller sem hitte el, hogy mi történik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában