nhl

2021.01.27. 09:38

Szétlövésben nyert a vendég St. Louis és Florida

A Florida Panthers és a St. Louis Blues is szétlövést követően nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, előbbi a Columbus Blue Jackets, utóbbi a Vegas Golden Knights vendégeként győzött.

A Panthersnek Patric Hornqvist három másodperccel a rendes játékidő vége előtt mentette döntetlenre a mérkőzést, a szétlövés negyedik párjában pedig övé volt a győztes büntető. A Florida a klub történetében először nyerte meg a szezonban az első három meccsét.

Jordan Binnington 42 védéssel, David Perron két góllal, míg Brayden Schenn a szétlövés utolsó embereként győzelmet érő sikeres büntetővel segítette győzelemhez a Bluest. A vesztes vegasi oldalon Max Pacioretty mesterhármassal zárt, NHL-karrierje során harmadszor.

További három találkozón volt szükség ráadásra, de ott már a hosszabbításban megszületett a győztes találat, amelyet mindhárom esetben a hazai gárda, a Boston Bruins, a Nashville Predators és a Dallas Stars szerzett. Ehhez sorrendben 4:49, 1:57 és 1:32 percre volt szükség a Pittsburgh Penguins, a Chicago Blackhawks és a Detroit Red Wings ellen.

Danton Heinen – 11. percben esett – egyetlen találata elég volt az Anaheim Ducks győzelméhez, míg John Gibson 31 védéssel hibátlanul zárt az Arizona Coyotes vendégeként. A kapus a szezonban másodszor, NHL-pályafutása során 21. alkalommal végzett shutouttal.

Sorozatban negyedik mérkőzésén szenvedett egygólos vereséget a New York Rangers – ezek egyikén jutott egy ponthoz -, amelyet ezúttal a Buffalo Sabres múlt felül.

Tízgólos mérkőzésen győzte le a Winnipeg Jets 6-4-re az Edmonton Oilerst, a Colorado Avalanche pedig 7-3-ra a San Jose Sharkst. A Jetsben Andrew Copp két góllal és két gólpasszal, Nikolaj Ehlers 1+3-mal zárt. A 36. perc után már gólképtelen, de addig igen termékeny Avalanche-nál Brandon Saad duplázott, Cale Makar pedig három találatnál előkészítőként jeleskedett.

Eredmények:

Columbus Blue Jackets-Florida Panthers 3-4 – szétlövés után

Vegas Golden Knights-St. Louis Blues 4-5 – szétlövés után

Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 3-2 – hosszabbítás után

Buffalo Sabres-New York Rangers 3-2

New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 3-5

Washington Capitals-New York Islanders 3-2

Minnesota Wild-Los Angeles Kings 1-2

Nashville Predators-Chicago Blackhawks 3-2 – hosszabbítás után

Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 6-4

Dallas Stars-Detroit Red Wings 2-1 – hosszabbítás után

Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 0-1

Calgary Flames-Toronto Maple Leafs 3-4

Colorado Avalanche-San Jose Sharks 7-3

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában