Guinness Rekordok Könyve

2021.01.21. 16:54

Világrekordot döntött az angol negyedosztályú Newport kapusa

A hálóőr 96,01 méterről talált az ellenfél kapujába.

Világrekordot jelentő távolságból, 96,01 méterről talált az ellenfél kapujába Thomas Lloyd King, az angol labdarúgó negyedosztályban szereplő Newport County kapusa.

Az új csúcsot csütörtökön hitelesítette a Guinness Rekordok Könyve, a gól pedig még kedd este, a Cheltenham elleni bajnoki meccsen született.

A 25 éves King a 12. percben juttatta vezetéshez csapatát, miután kirúgása után az ellenfél tizenhatosa előtt egyszer lepattant a labda, majd átszállt a kapujából kissé kint álló rivális hálóőr, Joshua Griffiths felett és a hálóban landolt. A vendéglátó együttes még az első félidő végén egyenlített, a folytatásban pedig már nem született gól.

A rekordot eddig Asmir Begovic tartotta, ő 2013 novemberében a Stoke City kapusaként talált be 91,9 méteres távolságból a Southampton kapujába.

„Kell majd egy üzenetet küldenem Asmirnak, de őszintén szólva soha nem álmodtam arról, hogy egyszer majd bekerülök a Guinness Rekordok Könyvébe” – nyilatkozta King.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában