brazil labdarúgás

2021.02.26. 09:40

A Flamengo ismét a trónon

A Flamengo nyerte a brazil labdarúgó-bajnokság 2020-as szezonját.

SP - Sao Paulo - 02/25/2021 - BRAZILIAN 2020, SAO PAULO X FLAMENGO - Flamengo players celebrate the title of champion during an award ceremony after winning against Sao Paulo in a match at the Morumbi stadium for the decision of the Brazilian championship A 2020. Photo: Marcello Zambrana / AGIF (Photo by Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP)

Forrás: AFP / AGIF

Fotó: Marcello Zambrana

A pontvadászat nem is alakulhatott volna szorosabban, csak az utolsó fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa, ráadásul úgy, hogy mindkét bajnokaspiráns hibázott.

A Flamengo 2-1-re kikapott a Sao Paulótól, a zárókör előtt két ponttal mögötte álló Internacional viszont nem tudta kihasználni a rivális botlását, csupán gól nélküli döntetlent ért el a vendég Corinthians ellen,

így nem tudta megakadályozni a címvédést.

A két találkozó párhuzamosan folyt, ám amikor a Flamengo meccsét lefújták, a másik találkozó hosszabbítása még javában zajlott, így

a játékosok a pályán egy mobiltelefonon keresztül nézték a másik meccs utolsó perceit, majd annak végén kitört az ünneplés.

A Flamengo rögös út végén jutott el újabb, története nyolcadik bajnoki diadaláig. A gárdát az előző szezonban irányító Jorge Jesus még a most zárult idény előtt visszatért a Benficához, utódjával, Domenec Torrentével pedig gyengén ment a csapatnak. A riói együttes három forduló után az utolsó helyen állt és később sem „parádézott”, így novemberben Rogerio Cenit bízták meg a vezetőedzői feladatokkal, akinek irányításával magára talált a csapat és meg sem állt a végső sikerig. A címvédéshez ugyanakkor a Sao Paulo összeomlására is szükség volt, ugyanis a sokáig listavezető gárda a szezon hajrájára szétesett, utolsó 11 mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, így végül csupán a negyedik helyen zárt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában