hullámvölgy

2021.02.21. 14:00

A korábbi legenda szerint a Liverpool csak árnyéka önmagának

Graeme Souness, a Liverpool labdarúgócsapatának korábbi legendás kapitánya és szakvezetője szerint a címvédő együttes jelenleg csak önmaga árnyéka, és a Premier League-ben most könnyű ellenfélnek számít.

Jürgen Klopp csapata szombaton a bajnokság 25. fordulójában hazai környezetben 2-0-ra kikapott az Evertontól. A városi rivális 2010 októbere – 20 bajnoki és 3 FA Kupa-találkozó – óta először győzte le a Liverpoolt, az Anfield Roadon pedig 1999. szeptember 27. óta először.

A Liverpool sorozatban a negyedik bajnoki meccsét veszítette el saját pályáján, erre legutóbb 1923 decemberében volt példa.

Az pedig, hogy egy címvédő egymás után ennyiszer maradjon alul házigazdaként, az 1928/29-es idény óta először fordul elő, akkor épp az Everton ért el ilyen negatív szériát.

A Sky Sports szakértőjeként Souness kifejtette: a riválisok számára a korábban rettegett ellenfél könnyű feladat lett.

„Csak önmaguk árnyékai. Ha belegondolunk, három éve a Liverpool még egy olyan csapat volt, amely ellen senki nem akart játszani. Rendkívül intenzív és gyors támadójáték jellemezte, mindez agresszív stílusban, a riválisoknak szörnyű volt ellenük pályára lépni.

Most viszont mindenki velük akar megmérkőzni, és ez nagyon fáj nekem”

- mondta, majd megkérdőjelezte a liverpooli játékosok hozzáállását.

„A csapat szurkolójaként mélységesen csalódott vagyok. Nem láttam, hogy kellő energiát, agressziót és küzdést fektettek volna a mérkőzésbe, amelyen a jobb csapat szerezte meg a pontokat” – értékelte a szombati derbit. Hozzátette: véleménye szerint nincs olyan hazai játékos, aki úgy jött volna le a pályáról, hogy ma jó volt és mindent megtett a győzelemért.

Georginio Wijnaldum, a Liverpool középpályása hangsúlyozta: nem akarja sajnáltatni magukat, és az áldozati szerepet sem óhajtja felvállalni.

„Csak kezelnünk kell ezt a helyzetet, és megpróbálni lezárni, még akkor is, ha tudjuk, sok sérültünk miatt ez nehéz kihívás”

- nyilatkozta. Kifejtette: sokszor kerülnek hátrányba, de azokban a játékhelyzetekben nem szabadna áldozatként viselkedniük, mert abból csak rossz származik, hanem pont ellenkezőleg, erőt kellene belőle meríteniük a fordítás érdekében.

Jürgen Klopp, a Liverpool német edzője eközben azt hangsúlyozta: tisztában van, hogy milyen fontos mérkőzést veszítettek el, ami neki is „nagyon-nagyon” fájó.

„Döntő pillanatokban hibázunk vagy furcsa dolgok történnek velünk” – utalt az Everton elleni találkozóra, valamint a gyenge periódusukra Klopp, majd hozzátette: a folytatásban minden jó dolgot fel kell használnia, hogy kilábaljanak a mély hullámvölgyből.

A Liverpool kedden a Puskás Arénában a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán vendégként 2-0-ra legyőzte ugyan az RB Leipziget, a Premier League tabelláján viszont csak a hatodik helyen áll. Hátránya 16 pont az éllovas Manchester City mögött, amely a fordulóban vasárnap az Arsenal vendége lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában