premier league

2021.02.24. 14:30

Az Everton játékosa attól fél, hogy lemarad az olimpiáról

A brazil Richarlison attól tart, hogy az Everton labdarúgócsapata megakadályozza a pályára lépését a nyári, tokiói olimpián.

Everton's Brazilian striker Richarlison during the English Premier League football match between Everton and Fulham at Goodison Park in Liverpool, north west England on February 14, 2021. (Photo by JASON CAIRNDUFF / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Jason Cairnduff

A 24 éves támadó azt tervezi, hogy a június-júliusban esedékes kontinensviadalon, a Copa Américán, majd az ötkarikás játékokon is szerepel, de az ESPN-nek azt mondta, elképzelhető, hogy klubja csak az egyiket engedélyezi számára.

„Közöltem velük, hogy ha behívnak, mindkét tornán ott szeretnék lenni, de ők csak az egyikre akarnak elengedni. Azt hiszem, a Copa Américára, bár nem tudom”

- idézte az insidethegames.biz a futballistát, aki ugyan elmúlt már 23 éves, így túl van az olimpiai korhatáron, de mivel a tavalyi rendezés során még belefért volna ebbe, idén is szerepelhetne. A koronavírus-járvány miatti halasztás nyomán ideiglenesen 24 évre emelték a labdarúgók korhatárát.

„Nem tudom, hogy a jövőben lesz-e még lehetőségem olimpián pályára lépni, ezért most akarok ott lenni, most akarok játszani”

- tette hozzá.

A Copa Américát június 11. és július 10., a tokiói futballtornát pedig július 22. és augusztus 7. között rendezik, míg az angol Premier League szezonja május 23-án zárul. Ezek ismeretében érthető, ha az Everton nem támogatja, hogy Richarlison – szinte pihenő nélkül – adott esetben az egész nyarat végigjátssza. Azt még nem lehet tudni, hogy mikor rajtol a PL következő idénye, de a felkészülés egy részét biztosan kihagyná a csapat egyik fontos embere.

A brazil válogatott címvédőként lép majd pályára Tokióban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában