eb 2020

2021.02.03. 15:00

Bierhoff nem kételkedik

A magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott csapatmenedzsere úgy véli, hogy a koronavírus-járvány ellenére idén nyáron megrendezik az Európa-bajnokságot.

The national football team manager of Germany Olivier Bierhoff attends a training session at the Rungghof training center on May 25, 2018 in Girlan, near Bolzano, ahead of the FIFA World Cup 2018 in Russia. - The "Mannschaft" stays for trainings in Rungghof until June 7, 2018. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A korábbi kiváló csatár a Sport Bild című hetilap szerdai számában kifejtette, szerinte az eredeti terveknek megfelelően, a kontinens 12 városában – közte Budapesten és Münchenben – kerül sor az Európa-bajnokságra június 11. és július 11. között.

„Jelenleg az a legfőbb kérdés, hogy lehetnek-e majd szurkolók a stadionokban, de afelől nincs kétségem, hogy a tornára sor kerül. Szerintem a rendező országok számának csökkentése, illetve az Európa-bajnokság egy országban történő megrendezése is kizárt”

- nyilatkozta.

Az európai szövetségnek (UEFA) több forgatókönyve van a rendezésre, de a múlt héten megerősítette, hogy továbbra is azt szeretné, ha 12 városban lennének a mérkőzések. A szurkolók beengedéséről áprilisban döntenek.

A Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A jelenlegi állás szerint a magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel. A magyar és a bajor főváros mellett London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku lenne rendező. A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában