európa-liga

2021.02.26. 14:55

Manchester United-Milan párharc a legjobb 16 között

A labdarúgó Európa-ligában érdekelt klubok két legnagyobb múltú csapata, a Manchester United és az AC Milan összekerült egymással a sorozat nyolcaddöntőjében.

AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic reacts during the UEFA Europa League round of 32, 2nd leg football match AC Milan vs Crvena Zvezda on February 25, 2021 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

Az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában tartott pénteki sorsoláson kiderült, hogy

a slágerpárharc első felvonását az Old Traffordon, a visszavágót pedig a San Siróban játssza a Premier League és a Serie A jelenlegi második helyezettje.

A két csapat legutóbb a Bajnokok Ligája ugyanezen szakaszában találkozott egymással a 2009/10-es idényben, akkor az angolok idegenben 3-2-re, otthon 4-0-ra diadalmaskodtak.

Sokadszor néz majd farkasszemet az AS Roma a Sahtar Donyeckkel: a két csapat korábban hatszor játszott egymással, igaz, mindig a Bajnokok Ligájában, legutóbb a 2017/18-as szezon nyolcaddöntőjében az olaszok idegenben lőtt góllal jutottak tovább.

A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros által búcsúztatott Dinamo Zagreb a Tottenham Hotspurrel, míg a Molde a Granadával került össze.

Az Arsenal a görög Olimpiakoszt kapta, amely az előző kiírásban a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcban búcsúztatta a londoni együttest.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 11-én rendezik, a visszavágókra pedig egy héttel később kerül sor.

A nyolcaddöntő párosítása:

AFC Ajax (holland)-Young Boys (svájci)

Dinamo Kijev (ukrán)-Villarreal (spanyol)

AS Roma (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán)

Olimpiakosz (görög)-Arsenal (angol)

Dinamo Zagreb (horvát)-Tottenham Hotspur (angol)

Manchester United (angol)-AC Milan (olasz)

Slavia Praha (cseh)-Rangers FC (skót)

Granada CF (spanyol)-Molde FK (norvég)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában