Járvány

2021.02.20. 12:15

Philipp Lahm szerint továbbra is jó ötlet a 12 helyszínes rendezés

A 2024-es németországi kontinensviadal tornaigazgatója szombaton kijelentette, a koronavírus-járvány ellenére jó ötlet volt, és az is maradt a 12 helyszínes rendezés.

„Ha a világjárvány miatt ki kell igazítani a terveket, a döntés már nem az Európai Labdarúgó Szövetségben, hanem egy szinttel magasabban, a politikában születik majd meg” – szögezte le a játékosként világbajnok Lahm.

Hozzátette, a jelenlegi tervek szerint 12 város – Budapest, München, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku – ad otthont a 24 csapatos tornának június 11. és július 11. között.

A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel.

Először tavaly novemberben láttak napvilágot olyan sajtóértesülések, amelyek szerint egy helyszínben gondolkodik az európai szövetség (UEFA), januárban pedig Dominique Blanc, a svájci szövetség elnöke úgy vélekedett, nem valószínű a 12 helyszínes rendezés. Később Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke elárulta, az UEFA mérlegeli, hogy egyetlen országban rendezzék meg az Európa-bajnokságot, az európai szövetség viszont a rendezőkkel folytatott megbeszélést követően leszögezte, hogy továbbra is kitart az eredetileg kijelölt 12 város mellett.

A múlt héten az izraeli szövetség felajánlotta, hogy szükség esetén megrendezi a torna összes mérkőzését.

Philipp Lahm leszögezte, olyan forgatókönyvről nincs szó, amely szerint Németországban játszanák az összes találkozót.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában