új kihívás

2021.02.16. 15:12

Szövetségi kapitány lett a Bayern München egykori játékosa

A francia Willy Sagnol lett a georgiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Bayern Munich's French interim coach Willy Sagnol follows the training session at the club area in Munich, southern Germany, on October 6, 2017. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christof Stache

A 43 esztendős szakember március 25-én irányítja majd először a csapatot tétmérkőzésen, mégpedig a svédek elleni világbajnoki selejtezőn – közölte a georgiai szövetség kedden.

„Az együttesben rejlő lehetőségek és a szövetséggel folytatott tárgyalások meggyőztek arról, hogy érdemes szembe néznem ezzel a kihívással”

- jelentette ki Sagnol, aki játékosként világbajnoki ezüstérmes volt a francia válogatottal, a Bayern Münchennel pedig 2001-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, valamint 2000 és 2009 között ötször volt bajnok a Bundesligában.

Sagnol 2014 és 2016 között a Bordeaux-t irányította edzőként, majd 2017-ben négy hónapig másodedzője volt Carlo Ancelottinak a Bayernnél, melyet az olasz szakember távozása után nyolc napig ideiglenesen kinevezett trénerként is vezetett.

A georgiai labdarúgó-válogatottnak tavaly november óta nem volt kapitánya, a szövetség közlése szerint „nehéz volt” új szakvezetőt találni a csapat élére.

Georgia pótselejtezőn maradt le a tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokságról, Észak-Macedónia november 12-én 1-0-ra nyert Tbilisziben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában