nba

2021.03.21. 08:55

A Lakers sem tudta megállítani az Atlantát

Sorozatban nyolcadik győzelmét aratta az Atlanta Hawks az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután a legutóbbi játéknapon 99-94-re nyert a Los Angeles Lakers vendégeként.

John Collins 27 ponttal és 16 lepattanóval, míg Trae Young 14 ponttal és 11 gólpasszal segítette győzelemhez csapatát a címvédő ellen, amely a mérkőzés mellett elvesztette kulcsemberét, LeBron Jamest is. A 36 éves játékos a második negyedben szenvedett bokasérülést, és bár megpróbálkozott a folytatással, rövidesen végleg kivált a játékból. James egy ideig biztosan nem állhat a Lakers rendelkezésére. Az áprilisig biztosan hiányzó Anthony Davis után – aki már egymást követő 14 mérkőzésen nem léphetett pályára – újabb kulcsember esett ki a címvédőtől.

A keleti főcsoportot vezető Philadelphia továbbra is nélkülözi több kezdőjátékosát (Joel Embiid, Ben Simmons, Seth Curry), a 29 pontos Tobias Harris, valamint a 28 ponttal záró Shake Milton vezérletével mégis magabiztosan győzte le a Sacramentót.

A Milwaukee Bucksban Jannisz Antetokunmpo 26 ponttal és 15 gólpasszal járult hozzá a San Antonio elleni hazai sikerhez, a Spursben így Lonnie Walker hiába zárt az egyéni csúcsát jelentő 31 ponttal a mérkőzés legeredményesebb játékosaként.

A 16 ponttal (37-21) megnyert első negyed kellő lendületet adott a Clippersnek, amelynek előnye és Charlotte Hornets elleni hazai győzelme a folytatásban nem forgott veszélyben.

A Memphis Grizzlies visszavágott a Golden State Warriorsnak az egy nappal korábban otthon elszenvedett 13 pontos (116-103) vereségért, és ezúttal 111-103-ra fölé kerekedett. A mérkőzés két legeredményesebb kosarasát a vendégek adták ugyan, viszont a hazai együttesben hatan is kétszámjegyű ponttal zártak.

Eredmények:

Los Angeles Lakers-Atlanta Hawks 94-99

Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 111-103

Philadelphia 76ers-Sacramento Kings 129-105

Milwaukee Bucks-San Antonio Spurs 120-113

Los Angeles Clippers-Charlotte Hornets 125-98

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában