európa-liga

2021.03.19. 11:35

Mourinho: csak nekem volt fontos ez a meccs, a játékosaimnak nem

Játékosai hozzáállását kritizálta José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője, miután csapata hosszabbításban 3-0-s vereséget szenvedett csütörtök este a Dinamo Zagreb vendégeként, és ezzel kiesett a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében.

Tottenham Hotspur's Portugese head coach Jose Mourinho talks to the media after the English Premier League football match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London on March 14, 2021. (Photo by Nick Potts / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Nick Potts

Az észak-londoniak 2-0-ra nyerték a párharc első meccsét, a horvátországi visszavágón azonban Mislav Orsic mesterhármasával a zágrábiak 3-0-ra győztek, és továbbjutottak.

„Ha a hosszabbítás utolsó perceitől eltekintek, akkor ki kell jelenteni, hogy egyetlen csapat volt a pályán, amelyik mindent kiadott magából” – nyilatkozta a lefújás után Mourinho. Hozzátette, „még a szomorúságnál is többet” érez, a labdarúgás alapja ugyanis szerinte a hozzáállás, és ebben a tekintetben a Dinamo legyőzte őket.

„Izzadságot, energiát és vért hagytak a gyepen, a végén pedig örömkönnyeket, de csak dicséret illeti őket az alázatosságukért és az elkötelezettségükért” – mondta el véleményét a riválisról a portugál tréner, aki elárulta, személyesen gratulált a zágrábiaknak az öltözőben.

„Ami a saját futballistáimat illeti, nos, úgy tűnt, mintha nem lenne fontos a meccs, amelyen pályára léptek. Számomra viszont az volt. A pályafutásom és a munkám iránt érzett tiszteletem miatt minden mérkőzés ugyanolyan fontos.

A Tottenham szurkolóinak minden összecsapás számít. Más hozzáállásra van szükség” – ostorozta játékosait Mourinho.

A Spurs világbajnok francia kapusa, Hugo Lloris szerint a kiesésük „szégyen”, és rámutat a klubnál lévő, mélyen gyökeredző problémákra.

„Remélem, hogy az öltözőben mindenki érzi a felelősséget, mert ez több mint fájdalmas, nemhogy csalódottak vagyunk, szégyellnünk kell magunkat” – nyilatkozta a hálóőr.

Lloris szerint a Tottenham, mint klub, tele van ambíciókkal, azonban ami csütörtök este megesett, az egyfajta „tükörképe” annak, ami az egyesületnél történik.

„Alapvető hiányosságok vannak, a teljesítményünk pedig ennek a visszajelzése. Mentálisan erősebbnek és versenyképesebbnek kell lennünk” – jelentette ki.

„Ezen a szinten minden hibádért megfizetsz, mert mindenhol minőségi futballisták vannak. Ha nem tiszteled az ellenfelet, az könnyen visszaüt, most ez történt.”

A Tottenham vasárnap az Aston Villa otthonában lép pályára a Premier League-ben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában