fc barcelona

2021.03.24. 17:42

Nincs több találgatás, Koeman marad

Ronald Koeman marad az FC Barcelona vezetőedzője – adta hírül a Catalunya Radio azt követően, hogy a holland szakember kedden találkozott a katalán futballklub vezetőivel, köztük az elnöki tisztségbe egy hete beiktatott Joan Laportával.

Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman (L) congratulates Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi at the end of the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Sociedad at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 16, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A rádió értesülése szerint a vezérkar bizalmát fejezte ki Koeman iránt, aki a megbeszélésen leszögezte:

azt szeretné, ha nagyobb befolyása lenne a klub átigazolási politikájára.

Az egykori Barca-futballistából lett szakvezető tavaly augusztus óta vezeti a csapatot, szerződése 2022-ig érvényes.

A Barcelona jelenleg a spanyol bajnokság második helyén áll 28 meccsen gyűjtött 62 pontjával, négy ponttal lemaradva az Atlético Madridtól. Az együttes a spanyol Király Kupában döntőt játszik április 17-én az Athletic Bilbaóval, a Bajnokok Ligájából viszont kiesett: a nyolcaddöntős párharcban a Paris Saint-Germain parancsolt neki megálljt.

A BL-búcsú után Laporta, aki megválasztása előtt még nyitva hagyta az edzőkérdést, a múlt héten már azt mondta: szerinte Koeman irányításával a csapat jobb lett, és tovább fejlődik.

„Ronald, bízunk benned”

- mondta a klubvezető az új elnökség nevében, új szezoncélként a kupagyőzelmet és a bajnoki címet jelölve meg.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában