maffia és foci

2021.03.01. 17:15

Sötét ügybe keveredhetett a szerb labdarúgó-szövetség elnöke

Őrizetbe vették vasárnap Slavisa Kokezát, a Szerb Labdarúgó Szövetség elnökét, akit négyórás kihallgatás után szabadon engedtek, de sajtóértesülések szerint a nyomozást tovább folytatják ellene.

BELGRADE, SERBIA - MARCH 31: President of Football Association of Serbia (FSS) Slavisa Kokeza attends a press conference with President of UEFA Aleksander Ceferin (not seen) during Ceferin's visit in Belgrade, Serbia on March 31, 2017. Aleksandar Kokovic / Anadolu Agency (Photo by ALEKSANDAR KOKOVIC / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Aleksandar Kokovic

Az RTS állami televízió beszámolója szerint a 43 éves sportvezetőt a helyi maffia feltételezett főnökének informátorai vádolták meg. A bűnszervezet állítólagos vezetőjét egy hónappal ezelőtt, további 16 gyanúsítottal együtt tartóztatták le Belgrádban.

Az őrizetbe vett személyek ellen kábítószer-kereskedelem, gyilkosság és emberrablás gyanújával indított eljárást az ügyészség.

Letartóztatásuk idején a hatóság házkutatást végzett a Partizan Beograd és a Crvena zvezda labdarúgóklubok stadionjaiban is, ahol jelentős mennyiségű fegyvert és terhelő dokumentációt talált.

A maffiaszervezet feltételezett vezetője állítólag a belgrádi Partizan csapatának radikális szurkolói csoportját, a Principit irányította.

Szerbiában és néhány más balkáni országban évtizedek óta szivárognak be a bűnözők és a rendőrség kémei a különböző szurkolói csoportokba, több drukker pedig a kábítószer-kereskedelemben érdekelt kartelleknek dolgozik.

Forrás: MTI

Borítókép: egyre sötétebbek a felhők Kokeza fölött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában