újra az asztalnál

2021.03.03. 14:45

Vereséggel tért vissza a sznúkerlegenda

Elvesztette első tétmeccsét Stephen Hendry, a sznúker hétszeres világbajnoka, aki 2012-es visszavonulása után kedden este a Milton Keynesben zajló Gibraltar Openen tért vissza.

Retired Scottish snooker player Stephen Hendry plays a shot at a press conference for 2017 Shijiazhuang Chinese 8-Ball International Open in Shijiazhuang city, north China's Hebei province, 23 August 2017. (Photo by Liu yinghui / Imaginechina / Imaginechina via AFP)

Forrás: AFP / Imaginechina

Fotó: Liu Yinghui

Az 52 éves, legendás skót játékos ugyan 4-1-re kikapott Matthew Selttől, de többször megvillantotta tudását,

a második játékot például karrierje 776. százas brékjével (107 pont) nyerte meg.

Hendry a meccs után arról beszélt, hogy boldog és egyáltalán nem elégedetlen a játékával, azt ugyanakkor elismerte, javulnia kell ahhoz, hogy kivívja a részvételt az idei világbajnokságon.

„Kifejezetten ideges voltam, amikor a hotelszobámban öltöztem és készülődtem a meccsre. Rám tört az izgalom, ami jó dolog, mert izgalom nélkül nem lehet teljesíteni”

- nyilatkozta Hendry.

„A játékom jelenleg nem elég ahhoz, hogy a kvalifikációból főtáblára jussak a vb-n. Még dolgoznom kell, de van egy hónapom, hogy jobb legyek.

Stephen Hendry 1985-ben 16 évesen mutatkozott be a profik között, és első vb-címét 1990-ben nyerte. Karrierje során összesen 36 ranglista-viadalon és 39 egyéb tornán diadalmaskodott, közel 9 millió fontot keresett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában