nhl

2021.04.21. 08:26

Hat gól is kevés volt a Devilsnek

A New Jersey Devils hiába lőtt hat gólt a záróharmadban, 7-6-ra alulmaradt a Pittsburgh Penguins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A Penguins már a 9. percben 3-0-ra vezetett, a második harmadot követően pedig 6-0-ra elhúzott. Az addigi 19 lövéséből gólképtelen Devils azonban váratlanul megrázta magát. Kilenc perc alatt háromgólosra csökkentette a különbséget, és lendületét Sidney Crosby gólja sem törte meg. A vendégcsapat a harmad közepén 7-5-re felzárkózott, de csak az utolsó percben tudta minimálisra csökkenteni a hátrányát, a hátralévő 41 másodperc pedig már kevés volt számára az egyenlítéshez. A hazaiak 21 játékosából 15 szerzett pontot, a vendégek sorozatban a hetedik vereségüket szenvedték el, legutóbbi 12 fellépésükön 11. alkalommal maradtak alul.

Sorozatban nyolcadik meccsén szerzett pontot a Dallas – az idényben még nem volt ilyen jó sorozata -, ezekből egymást követő negyedik alkalommal nyert: a Stars ezúttal a Detroitot győzte le 5-2-re. A Red Wings kezdőkapusa, Jonathan Bernier 12 lövésből négy gólt kapott, így a 24. percben lecserélték. A helyét elfoglaló Thomas Greiss a hátralévő időben már nem kapott gólt – 11 lövést védett -, az utolsó hazai gól üres kapuba esett.

A Staples Centerben tavaly március 11. után lehettek ismét nézők, a mintegy 1500 szurkoló belépésének feltétele volt, hogy már kapott koronavírus elleni oltást, vagy igazoltan átesett a fertőzésen. A nézők azt láthatták, hogy az egyaránt három pontos (1+2) Andreas Athanasiou és Blake Lizotte vezérletével a Los Angeles Kings 4-1-re legyőzte az Anaheimt.

A címvédő Tampa Bay 4-1-ra alulmaradt a vendég Carolina Hurricanesszel szemben. A Lightning egymást követően negyedszer lépett jégre hazai környezetben, és másodszor kapott ki, miközben egyszer sem tudott nyerni a rendes játékidőben.

A Vancouver 6-3-ra legyőzte a Torontót, a győztes Canucksban Tanner Pearson és Brandon Sutter, a vesztes Maple Leafsben John Tavares duplázott.

A New York Islanders a New York Rangerst (6-1), a Florida Panthers a Columbust (5-1) győzte le. A Blue Jackets egymást követő hetedik meccsét bukta el.

Tuukka Rask, a Boston kapusa a szezonban először zárt kapott gól nélkül, a Buffalo elleni 2-0-s idegenbeli győzelemből 32 védéssel vette ki a részét a 34 éves finn játékos.

Eredmények:

Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 7-6

Buffalo Sabres-Boston Bruins 0-2

Florida Panthers-Columbus Blue Jackets 5-1

New York Islanders-New York Rangers 6-1

Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 1-4

Dallas Stars-Detroit Red Wings 5-2

Vancouver Canucks-Toronto Maple Leafs 6-3

Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 4-1

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában