premier league

2021.04.26. 15:00

Shearer és Henry a Hírességek Csarnokának első két tagja

A Newcastle United legendás csatárát, Alan Shearert és az Arsenal volt támadóját, a francia Thierry Henryt iktatták be elsőként a Hírességek Csarnokába az angol labdarúgó Premier League-ben.

(FILES) In this file photo taken on October 29, 2002 Newcastle captain Alan Shearer celebrates his penalty goal against Dynamo Kiev during a UEFA Champions league match at St. James's Park stadium in Newcastle. - Thierry Henry and Alan Shearer were on April 26, 2021 named as the first players inducted into the official Premier League Hall of Fame in recognition of a combined 435 goals and seven Golden Boot awards. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Odd Andersen

Shearer a PL történetének legeredményesebb gólszerzője,

a Newcastle-nél és a Blackburn Roversnél eltöltött 14 szezonja alatt 260-szor talált be az ellenfelek kapujába.

A volt angol válogatott játékos 1995-ben bajnok lett a Blackburnnel, és ő az egyetlen a PL történetében, aki két különböző klub színeben is 100 gól fölé jutott.

„Ha körülnézek, hogy milyen hihetetlen játékosok szerepeltek a Premier League-ben... Nagy megtiszteltetés, hogy a Hall of Fame tagja lehetek” – fogalmazott közleményében Shearer.

„Mindig is profi futballista akartam lenni. Ez volt az álmom, és az, hogy trófeákat nyerjek, gólokat szerezzek a St James' Parkban. Minden percét élveztem.”

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Henry 258 meccsen klubrekordot jelentő 175 gólt szerzett az Arsenal színeiben a PL-ben. Kétszer lett bajnok a londoni csapattal, és kulcsjátékosa volt annak a gárdának, amely a 2003/04-es szezonban veretlenül lett első.

„Több mint különleges érzés, hogy Alan Shearerrel mi vagyunk az elsők, akiket beiktattak”

- mondta Henry.

„Amikor gyerek voltam, az volt a vágyam, hogy kapjak egy pár futballcipőt, most pedig a Hírességek Csarnokáról beszélünk.”

A liga bejelentése szerint a Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt futballisták tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában