Járvány

2021.04.06. 14:30

Szoktatja magát a salakhoz a női világelső

A női teniszezők világranglistáját vezető Ashleigh Barty nagyon elégedett azzal, ahogy a múlt héten, a miami címvédés során a teste reagált a nehéz körülményekre, de tisztában van azzal, hogy a salakos borításra még át kell állnia.

Australia's Ashleigh Barty hits a return against Czech Republic's Karolina Muchova during their women's singles quarter-final match on day ten of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 17, 2021. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: William West

A világelső ausztrál játékos a tavalyi évet többnyire otthon töltötte a pandémia miatt, a miami torna az első külföldi versenye volt 2020 februárja óta.

Barty ezen a héten Charlestonban szerepel, a második fordulóban kapcsolódik majd be a küzdelembe, ellenfele a japán Doj Miszaki lesz.

„Fizikailag nagyon jól érzem magam” – mondta újságíróknak Charlestonban.

„A felkészülés során rengeteget dolgoztunk azon, hogy a testem bírja a terhelést, ha sok meccset játszok, és Miamiban jött a pozitív visszajelzés.”

A teniszező hozzátette: az újrakezdés után most egy új borítás következik.

„Hirtelen váltás ez, de izgatottan várom. A zöld salak egyfajta átmenet a kemény pálya és az európai vörös salak között.

Néha a zöld salak gyorsabb, mint a vörös, ezért választhatsz, hogy úgy mozogsz rajta, mint a kemény borításon, vagy elkezdesz kicsit csúszkálni” – fogalmazott a Roland Garros 2019-es győztese, aki a hónap végén ünnepli majd a 25. születésnapját.

Barty azt mondta, ezen a héten türelmes lesz, mert egyelőre át kell állnia a salakos borításra, nem akar úgy tenni, mintha máris otthon érezné magát rajta. A két évvel ezelőtti, párizsi győzelme óta egyébként nem sokat játszott ezen a borításon, de bízik abban, hogy a francia nyílt bajnokság rajtjára készen áll majd.

Az idei Roland Garros tervezett kezdési időpontja május 23-a.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában