eb 2020

2021.05.31. 18:00

A hollandok kulcsembere a franciákra fogadna

Frenkie de Jong, az Európa-bajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott kulcsembere szerint a franciák a torna favoritjai.

Frenkie de Jong of Barcelona is shown a yellow card during the La Liga Santander match between Levante UD and FC Barcelona at Ciutat de Valencia Stadium on May 11, 2021 in Valencia, Spain. Sporting stadiums around Spain remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

A Barcelona 24 éves középpályása – aki a válogatottal jelenleg portugáliai edzőtáborban van – a NOS holland televíziónak kiemelte: a franciákat egyrészt keretük erőssége miatt tartja a legesélyesebbnek a végső győzelemre, másrészt meg azért, mert a legutóbbi nagy tornát, a 2018-as világbajnokságot is ők nyerték meg.

„Mi nem számítunk fő favoritnak, de egyike vagyunk azoknak, akiknek azért lehet erre esélye, ha minden jól alakul”

- utalt De Jong a holland válogatottra, amely a 2016-os kontinensviadalon és a 2018-as vb-n sem lehetett ott.

Hollandia szerdán Skóciával, vasárnap Georgiával játszik felkészülési mérkőzést, majd az Eb-n első csoportmeccsén Ukrajnát fogadja jövő vasárnap Amszterdamban, ahol a folytatásban Ausztriával (június 17.) és Észak-Macedóniával (június 21.) is megmérkőzik. A franciák az F-csoportban az Eb-címvédő portugálokkal, a németekkel, valamint a magyarokkal találkoznak.

De Jong szerint a csoportjuk nehéz és kiegyensúlyozott, saját magukat viszont erős csapatnak tartja, amelynek a rajtig még sok ideje van a felkészülésre. Kiemelte: a portugáliai edzőtábor arra szolgál, hogy teljesen az Eb-re koncentráljanak, folyamatosan együtt készülnek, amellett pedig sok időt töltenek videós elemzésekkel és rengeteget beszélgetnek egymással.

A spanyol bajnokságban végül bronzérmes FC Barcelona középpályájának motorja kiemelte: annak ellenére nem érzi magát fáradtnak, hogy 51 mérkőzésen lépett pályára a klubszezonban.

„Jól érzem magam, kellően frissnek. Próbálom megőrizni a fizikai állapotomat, sok jó ember vesz körül”

- mondta, majd kifejezte csalódottságát, amiért a Barcelonával nem sikerült megnyerniük a bajnokságot. Kiemelte: április végén, a Granadától elszenvedett 2-1-es hazai vereség volt a fordulópont, mert győzelemmel a szezon során először kerültek volna a tabella élére, és akkor képesek lettek volna megtartani a pozíciójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában